Japanska influenser!

Det syns att Trancinha har varit i Japan! Luta da vida goes manga!


Bilderna tillhör Emma Norström och får inte användas utan hennes eller vårt medigvande. 


Tillbakablickar på Svenska Mässan: Värdefull


Tidigt på morgonen står jag utanför Gothia Towers på Korsvägen och väntar i duggregn och kyla, en melankolisk känsla drar över mig när jag står där 1 timma före de andra.

-Varför ska bussen från Mölnlycke gå så sällan?


Avtalad tid kom och gick, fortfarande står jag och väntar; Geninho dyker upp det var problem med vagnarna; Sandalia ringer han är också sen.


Nu är majoriteten av oss samlade men var är Paola? Vi bestämmer oss för att gå in, mässan börjar snart, där står hon inne och väntar med en kopp kaffe.


Skönt att vi är samlade och skönt med en varm kopp kaffe, det var ruggigt ute. Jag och Sandalia är väldigt trötta och hungriga men innan någon mat serveras ska vi gå på första seminariet: Olof Röhlander - Det blir alltid som man tänkt sig.

 

Första seminariet avklarat!

 

När vi kom ut från seminariet fick vi en enligt mig utsökt grillad kycklingfilé med en fräsch sallad, vilket däremot inte kittlade Sandalias smaklökar.


Under eftermiddagen fick vi välja bland lite olika seminarium och jag hade valt att gå på ett seminarium om föreningen Friends som jobbar för att motverka mobbning inom skolor och i idrottsföreningar. Det andra seminariet handlade om styrketräning inför elitidrott och var fruktansvärt djupgående inom människans fysiologi och ökad prestation genom succesiv träning från barnsben till elitidrotts ålder. Var fruktansvärt trött under seminariet men det genererade en intressant hemsida www.idrottenstyrketraning.se.

 

Sista stora seminariet hölls av Peter Häggström och hette Bögjävlar & Guldmedaljer. Den handlade om diskriminering och fördomar mot homosexuella inom idrottslivet. Peter Häggström var längdhoppare på elitnivå och den första idrottaren att vara öppet homosexuell och komma ut med det officiellt.

 

Sedan var dagen slut och dags för att gå hem och sova, full av nya intryck, inspiration och idéer.

/Pica pau


KFUM på besök

Precis innan sommaren besöktes vi av KFUM. De driver ett eget projekt i vilket nyanlända ungdomar får möjlighet att prova på olika fritidsaktiviteter. Vi har öppnat upp för dessa ungdomar att gå med i vårt Mångfaldsprojekt och hittills är det fyra ungdomar som har gjort det. Härligt! 


Contra mestre Sandália och Pica Pau visar en fällning.

Vi ser fram emot ett nytt möte senare i höst för att se hur vi kan utveckla samarbetet!

/Complicada

Murphys lag


Jag stressade ner för trapporna för att hinna med spårvagnen som gick till träningen då jag inte ville bli försenade som dagen innan. Men till min förvåning möttes jag av en hemsk syn.

                                Foto: Björn Hallman 
 
Precis utanför stog två ordentligt tilltygade spårvagnar och det första jag tänker på är att jag ännu en gång blir sen till capoeiran, sen slog mig tanken att jag har ju vänner som jobbar på spårvägen, ringde runt lite men alla mådde bra och en extra timme senare var jag på träningen.

Läs rapporten om olyckan i GP eller se webb-tv här. Hoppas verkligen att alla klarar sig!

/Pica pau

Lägerdags med FUB!


Klockan ringde alldeles för tidigt och vi vaknade upp till ösregn, oväder och blixtar...inte vad man är sugen på när man skall ut med färja långt ut i skärgården, minsann! Som om inte vädret var nog trodde våra klockor att vi fortfarande var i Rom och gick envist fem minuter sent. Vilket vi inte upptäckte förrän vi kommit till busshållplatsen och bussen gått. Rodnande ringde jag Christina och fick erkänna att vi missat bussen...

Vi gick tillbaka hem, ställde om våra klockor, tog en snabb kaffe och väntade en halvtimme på nästa buss - denna gång gick vi hemifrån med god marginal. Ytterligare en halvtimme senare är vi framme vid Lilla Varholmen bara för att upptäcka att vi trots en missad buss kommer att hinna med den ursprungliga färjan! Fick ringa upp igen, denna gång med ett leende, och berätta att capoeiran visst kommer att dra igång på utsatt tid. Härligt! 

Vi är på väg till Grötö, så efter att Björköfärjan tagit oss över vattnet fick vi byta till personfärjan som går vidare ut i skärgården. Det regnar, men åskan har tack och lov upphört. När vi närmar oss land tycker vi t o m att solen är på väg att skymta fram bakom molnen.


Regntunga skyar. Vi blir rejält blöta på väg från färjan till konferenscentret
där lägret hålls.


Christina från FUB möter oss vid färjan och konferensanläggningen har kommit med en liten golfbil för att hjälpa till med packningen. Vi har dock inte så mycket med oss - trummorna lämnades i lokalen eftersom vi var tvungna att åka kollektivt denna gång. Vi packar istället ner höggravida Instrutora Gata i bilen. Lägret hålls ute på Västerhav, en konferensanlägging som är helt handikappanpassad. FUB har hyrt hela anläggningen för de drygt 90 personer som deltar i lägret. Dagen är indelad i två pass och på schemat står capoeira och segling. Framme torkar vi av så mycket av regnet vi kan, tar en kopp kaffe för att få upp värmen och går sedan upp till stora salen för att köra dagens första capoeirapass.  


Contra mestre Sandália redo att dra igång capoeirapasset för unga med
intellektuell funktionsnedsättning och deras familjer.Uppvärmning på första passet - snart är alla rejält varma!

Vi börjar passen med att kort berätta om vad capoeira är. Flera av de unga som tränar med oss är med på lägret, men för majoriteten av lägerdeltagarna är capoeira en ny bekantskap. Sen sätter vi igång! En förräderiskt lugn uppvärmning följs av capoeirans grundrörelser som i sin enkelhet sätter kroppen på prov och får alla att stöna och le. Var är vattnet? Alla är törstiga!

    
Vilken välbehövd vattenpaus! Kanna efter kanna tog slut!  

Efter vattenpausen gick vi över till att visa upp olika aspekter av capoeira - vi körde inte bara musik och sång utan visade även en del fällningar och så klart även lite spel. Vi hann t o m med att dansa samba allihop innan det var dags att bege sig av tillbaka till Göteborg! 


Stackars Pica Pau fick stå ut med att bli fälld gång på gång på gång...


CM Sandália och Pica Pau visar upp ett capoeiraspel.


Coola Caidinha är hur vig som helst! Här gör hon ett bejublat framträdande
tillsammans med contra mestre - inte kan man tro att hon bara tränat capoeira sedan i mars!


Instrutora Gata, Hampus och Contra mestre Sandália Preta
tillsammans innan passet startar.

 
Ett varmt, varmt tack för att vi fick komma och dela capoeirans glädje med er! Vilken härlig energi och uthållighet - det är en sann inspiration att få spela tillsammans med dessa fantastiska unga och deras fina familjer!

/Complicada


Mjukglass på fem minuter


Vad sägs om en glass som är så god att man vill (och faktiskt kan) äta den varje dag? En glass som dessutom är nyttig och tar mindre än fem minuter att göra? Här är tipset för alla glassälskare som precis som vi alltid har en massa mogna, brunfläckiga bananer över som vi inte vet vad vi skall göra av med. Istället för att kasta dem - skär dem i skivor och frys in! Bästa basen för både smoothie och mjukglass!

Fetthalten behöver inte bli så hög, du väljer själv vilken grädde du vill använda, se bara till att den är vispbar för rätt fluffighet. Glassen blir precis lika god på sojagrädde (vilket är perfekt för alla som inte äter mjölkprodukter). Bananens naturliga sötma gör att inget socker behövs tillsättas - perfekt! vad väntar ni på? Fram med mixern!!

Det är dags att testa:

ANJOS GUDOMLIGA MJUKGLASS

Grundrecept, 4 portioner

2-3 (mycket) mogna bananer, djupfrysta i skivor
1,5-2 dl grädde (eller sojagrädde om man föredrar)


Smaksättningsförslag

kakao
vanilj
jordgubbar
blåbär
mango
kaffe


Ta fram mixern och sätt i knivsatsen. Häll i frysta bananskivor samt eventuellt andra frysta bär du vill ha som smaksättning. Kör frukterna några varv så att de hackas sönder till en massa. Smaksätt med vanilj och eventuellt de andra samkerna du vill ha. Häll i grädden och kör i mixern tills konsistensen liknar mjukglass. Servera genast!

Världens godaste, nyttigaste och snabbaste mjukglass kan göras på frysta bananer!
Frysta bananskivor på väg att bli fantastisk mjukglass!


Tips 1

Smaksätt glassen först med vanilj. När du har fått rätt konsistens så tar du ur hälften av glassen och håller i ytterligare en smak, t ex choklad eller kaffe, och blandar lite till. Vips så har du fått två olika glassar att njuta av!

Tips 2

Vill du lyxa till det lite kan du självklart lägga i hackade nätter eller choklad. Eller varför inte lite hackade hasselnötter och några skedar Nutella?

/Anjo

Här har ni höstens schema!


Så där! Nu har Geninho fixat en snygg bild över hur höstens träningsschema ser ut. Observera att detta endast är verksamheten som sker i vår egen lokal, övriga träningar är ej utsatta.

Denna vecka startar höstterminen och som vanligt går det utmärkt att komma och testa på!

Vi har öppet för nybörjare hela september, men ni gör klokt i att komma så fort som möjligt. Det är många föranmälda (men självklart försöker vi ordna plats för alla som vill).
Träna capoeira i Götebog med oss hösten 2011!
Man får alltid komma och testa på under en vecka, vilket innebär att barn har två testtillfällen (onsdag och fredag) och nybörjare hela tre stycken (tisdag, torsdag och fredag).

Det bästa är om ni föranmäler er via ett mail till oss på info@capoeiragbg.se - men det går självklart bra att komma oanmäld. Tänk på att alltid ta med er träningskläder (t-shirt & lnga träningsbyxor), tofflor eller flip-flops (ett måste att använda i lokalen), vattenflaska och handduk.

Missa inte heller vår Ta-med-kompis-rabatt! Rabatten gäller alla våra ordinarie träningar (ej kurser) och kan ge upp till 100 % rabatt kommande termin! Nyfiken? Läs mer HÄR!


Varmt välkomna!


Ny samarbetspartner: Pantrarna

Vi är riktigt glada över att kunna presentera en ny samarbetspartner i Mångfaldsprojektet: Pantrarna - för en upprustning av förorten.

Pantrarna är en relativt nystartad ungdomsförening som vill starta och driva en ungdomsgård i Biskopsgården.


Klicka på loggan för att komma till deras hemsida!


Missa inte Kvibergsdagen!


Imorgon kl 10-17 hoppas vi på sol - för då är det äntligen dags för härliga Kvibergsdagen igen! Capoeira Luta da vida har deltagit flera gånger med uppvisningar, prova-på och allmänt mingel, och så blir det självklart även i år.Kvibergsdagen går av stapeln imorgon den 3 september vid Kvibergs Park. Ta spårvagn 6, 7 eller 11 till hpl Kviberg eller buss 58 eller 59 till Brovägen - ni kommer inte att kunna missa det!


Dags att värma upp inför Kvibergsloppet


Det har ljusnat och nu är dags att förbereda inför dagens aktivitet: Kvibergsloppet. Vi kommer att hålla i uppvärmningen för löparna - ska bli riktigt, riktigt kul! Loppet är öppet för alla elever i årskurs 4-7 i östra Göteborg.
Efter en snabb frukost bär det av till lokalen för att hämta allt vi behöver - musiken, reklambladen och så vår nya stolthet - vår grymt snygga roll-up! Tack Axel/Göteborgs kommun och Mera produktion för den!!

Så missa inte att kika in här på bloggen i helgen - då kommer rapporten!


RSS 2.0