Träna capoeira med oss i Gamlestadsskolan!

Bor du i Gamlestan, Utby, Kortedala eller Kviberg och går i klass 3-9? I så fall kan du få träna capoeira gratis med oss i Gamlestadsskolan!

Eftermiddagsverksamheten leds av Instrutora Gata och är i full gång! Vi har plats för fler barn, så om ni är sugna på att vara med skall ni anmäla er till oss på e-post info[at]capoeiragbg.se

Sen är det bara att komma till Gamlestadsskolans gympasal fredagar kl 15.30-16.30.

Vanliga gympakläder fungerar alldeles utmärkt - glöm inte vattenflaskor, för ni kommer att bli törstiga!

 

Vill du veta mer om eftermiddagsverksamheten? Läs mer på vår hemsida!


Över 300 som gillar!


Nu är det över 300 personer som gillar oss på Facebook! Jättekul, tycker vi!


Klicka på FB-ikonen för att komma till vår sida!P.S Ni vet väl att ni kan gå med i vår grupp på Facebook också? Infon där är lite mer riktad till våra medlemmar än på själva sidan. Så tränar du med Capoeira Luta da vida och finns på FB - kör en dubbel: gå med och gilla! 


Nya kurser drar igång nästa vecka!

Nästa vecka drar nya omgångar av kurserna för de allra minsta igång i Göteborg:

BabyCapoeira på onsdagar kl 16.20-16.50 &
MiniCapoeira på söndagar kl 12.30-13.00

Ni kan läsa mer om de olika kurserna via länkarna ovan!BabyCapoeira     MiniCapoeira


Det finns platser kvar till båda grupperna - hör av er med en intresseanmälan till info[at]capoeiragbg.se

Varmt välkomna till mycekt skoj och bus!


Följ med till 6th Capoeira meeting Copenhagen!

Nu är det snart dags att dra till Danmark igen! 6th Capoeira meeting går av stapeln 17-20 mars och det blir en helg fylld av capoeira, workshops, nya bekanta och massa kul! Vi kommer att åka ner på lördag morgon och stanna till söndag. Visst vill ni följa med?Här har ni programmet:

6th Capoeira Meeting Copenhagen

Är du sugen på att följa med? Vi hyr antingen en bil (tar 7 pers) eller så åker vi tåg/buss beroende på hur många vi blir och vad som blir billigast. Anmäl er till Contra mestre Sandália (och skriv gärna en kommentar här i bloggen)!  


Want to go with us to the 6th capoeira meeting i Copenhagen? Talk to Contra mestre for the details!

Kollektiv instinkt

Fredag förmiddag och solen skiner över Göteborg! Ikväll är det fri träning kl 19.00-20.30, så varför inte hamna i stämning med ett av våra brasilainska favoritband - O Rappa - och deras låt om capoeira - Instinto coletivo - Kollektiv instinkt.

Klicka på bilden - som är från omslaget på singeln - för att komma till video:[Bildkälla]  

Är ni riktigt snabba kan ni t o m hänga med i texten i videon - eller så kommer ni till våra studiecirklar i portugisiska som drar igång inom någon vecka! Precis som vanligt är de helt gratis för våra medlemmar! Och självklart är det brasiliansk portugisiska vi lär oss!

Vill ni veta mer om O Rappa? Kolla in deras officiella hemsida!


Sorsele får bollen i rullning!

En av de andra fjorton föreningarna i RFs satsning på mångfald är Sorsele IF. Joakim Holmlund är projektledare för satsningen och beskriver deras verksamhet så här:

– Vi har ett relativt nystartat projekt som vill utöka föreningslivet i Sorsele. Sorsele är ett litet samhälle med ganska få idrotter representerade. Fotboll och innebandy är störst, men det finns också skidåkning på längden och alpint, och armbrytning. Vi ville öka upp föreningslivet, inte bara med idrott, för att få bättre integration i vårt samhälle. Till Sorsele kommer många nyanlända invandrare som och många av dem är väldigt intresserade av att delta i föreningsliv.


Foto: Sorsele IF
  

Vill ni veta mer om Sorsele IFs projekt? Läs då hela intervjun på RFs hemsida!


Vi ser med spänning fram emot att få höra mer från de andra föreningarna och följa deras projekt!

Lycka till, Sorsele! Vi hejar på er!


Vad vore ett lov utan sport?


Nu är det vecka 7 och sportlovet har dragit igång i Göteborg - och självklart har Capoeira Luta da vida träning som vanligt!

Här ser ni vårt schema:
Prova på?

Idag, tisdag, går det jättebra att komma och testa på capoeira - barn tränar kl 18 och vuxna (över 13 år) tränar kl 19. Som vuxen kan man också komma på torsdag kl 19.


Varmt välkomna att fylla era lov med sport, sport SPORT!

Välkomna till en ny termin!

Vårens termin har precis dragit igång och Contra mestre har varit kreativ i PhotoShop (orginalfotona är tagna av Victor Ronnerstedt). Sugna på att testa capoeira tillsammans med oss? Vi tränar mitt i centrum - på Teatergatan 19 i Göteborg.  
Varmt välkomna - det är alltid gratis att testa på i våra grupper och vi har öppet för nybörjare under hela februari 2011.


Måste man gradera i capoeira?

Nej, absolut inte! Att gradera är helt valfritt. Tränaren kommer att meddela dig när du har lärt dig tillräckligt för att få lov att gradera, därefter är det helt ditt eget val om du vill gradera eller inte. Även om man inte vill gradera själv så hoppas föreningen att man ändå vill delta i arrangemanget - det kostar inget att titta på och är en av de roligaste händelserna under året!

Graderingen, även kallas batizado (dop) eller troca de cordas (byte av bälten), är en av årets absoluta höjdpunkter. Förutom workshops, uppvisningar, festligheter och självklart själva graderingen hålls rodor och det finns servering av både mat och fika. Det är en möjlighet för hela föreningen att träffas, barn som vuxna - en stor, varm föreningsfest, helt enkelt! Festligheterna håller hos oss på mellan en till två dagar, nästan alltid på en helg. Vi har numera två graderingar per år, en gång på hösten (runt oktober) och en gång på våren (runt mars-april).  


Bild ifrån en roda under workshopdagen, Regionsfestivalen, september 2010.


Instrutora Gatas afrodansshow under Regionsfestivalen - som avslutades med att ALLA var uppe och dansade!


Borboleta graderas av Instrutora Gata under Regionsfestivalen 2010.  


Utspisning med äkta brasiliansk feijoada under graderingen i januari 2010.

Till graderingen brukar en eventt-shirt tryckas upp som alla deltagarna får. 2010 hade alla elever en orange t-shirt och tränarna, de inbjudna gästerna och graduados hade grå t-shirts. Ofta finns det inbjudna gäster, till graderingen i mars 2011 kommer t ex Mestre Serginho de Maré från Ubatuba, Brasilien, att gästa oss. Det får ni inte missa!
 

Gradering hos Capoeira Nova Maré, dec 2010

Contra mesrte Sandália var som bekant på besök i Brasilien i december. Dels för att hälsa på sin gamla grupp och sin familj, men också för att köpa in material till Mångfaldsprojektet.

Ni har ju redan sett lite foton från eventet och här kommer nu en liten video att njuta av:
Ni ser Contra mestre spela lite drygt en minut in i videon.Nu har informationsbladet börjat spridas!


Nu har infobladet för Mångfaldsprojektet börjat spridas i staden! Än så länge hittar ni dem framförallt i SDF Härlanda-Örgryte, men vi jobbar på att få in fler stadsdelar i projektet!


Sidan 1 av infobladet.Sidan 2 av infobladet.

Anmälan till att delta i projektet kan endast göras via stadsdelsförvaltningen. För barn och ungdomar i SDF Härlanda-Örgryte görs anmälan till Hälsoteket på e-mail halsoteket[@]harlanda.goteborg.se eller telefon 031-365 51 84. Om du bor i SDF Angered kan du göra en intresseanmälan via Socialtjänsten. 

Har ni andra frågor är det bara att kontakta oss - maila projektledare Viveka Gren - ni ser adressen ovan!

Now in English


Welcome to the new section of the Capoeira Luta da vida blog - In English!

This section is as much for our international members as for capoeirstas around the world. Here you'll find important information about our training and events, as well as some basic information about us, Capoeira Luta da vida.

First out - the schedule for spring training i Göteborg, Sweden (Jan 18th - June 4th 2011).Please note that the open training has moved from Saturdays to Fridays at 19.00-20.30. This is partly due to our new project (Mångfaldsprojektet), which means that we now give capoeira classes six days a week to fourteen different groups. Our trainers need at least one day off per week, and the only possible day for them to rest is Saturdays. Since we're only tenants, we must follow the landlord's rules when in the local. For this reason, along with the insurance company's policy,  we cannot allow members to train alone, without an instructor, on Saturdays.     


  

Dags för att få upp affischer!


Kära medlemmar - nu börjar vårterminen komma igång på allvar och det är dags att börja sätta upp affischer!

Contra mestre Sandália kommer att ha nya affischer redo i lokalen fr o m idag. Ta en liten bunt och hjälp oss att hänga upp dem! 


Så här ser en av vårens nya affischer ut:


Sprid gärna till kompisar och bekanta att det nu går att hoppa in i grupperna igen. Det som vanligt gratis att prova på under en vecka. Det enda man behöver ta med sig som ny är träningskläder, tofflor och vattenflaska (och handduk för de som vill duscha/basta). 


  

Så här ser vårens schema ut


Så där! Det här är en (nästan) rätt version av Göteborgsgruppens träningsschema för våren 2011!

Det som saknas på schemat är våra lektioner i Gamlestadsskolan på fredagar kl 15.30-16.30 för SDF Kortedala. Förutom detta är det Afrodansen på onsdagar som tyvärr måste skjutas upp till våren 2012, bl a p g a att Mångfaldsprojektet behöver tider. Ni som redan har betalat in till AfroDansen kommer självklart att få pengarna tillbaka eller kunna använda dem till annat, t ex delbetalning av graderingen i mars. Snacka med Complicada så löser det sig!Lägg gärna märke till att den fria träningen har bytt dag från lördagar till fredagar kl 19.00-20.30.

Detta är helt enkelt för att Contra mestre Sandália Preta och Instrutora Gata inte skall behöva arbeta sju dagar i veckan. P g a lokalreglerna och försäkringsvillkoren får man inte lov att träna i lokalen utan en ansvarig instruktör. Vi hoppas att alla har förståelse för detta.


Vi ser fram emot en riktigt härlig och spännande termin tillsammans! Våra grupper är öppna för nybörjare under hela februari - så är du sugen på att testa på capoeira med oss är det bara att höra av sig eller komma förbi spontant!

Allt på en gång!

Ibland händer allt på en gång! Vi har kommit igång hur bra som helst! Mer än hälften av platserna för barn och ungdomar med intellektuellt funktionshinder är redan bokade och SDF Härlanda-Örgryte har både en kontaktperson klar och kommer att distribuera infomaterial i veckan.

Som om inte det är tillräckligt goda nyheter så har vi ännu mer på lager - projektet skall bli en dokumentärfilm! Vi har hela tiden hoppats på att det skall bli av - och nu är det klart! Den exakta formen är inte färdig - blir det en serie korta filmer eller en längre? Men det blir av! 


Foto: Sandy Nilhamn

Det är Davor Radic från The Hill Productions som kommer att följa oss genom dessa två år. Vi ser fram emot ett riktigt spännande samarbete!


Kreativt i svart

Lördagsträning* = fri träning och fritt fram för alla att ha andra träningskläder än den vita dräkten. Complicada körde på helsvart senast. Svarta träningsbyxor med grön/gul/svarta ränder på sidan och ett egenhändigt målat linne.
 
 

* Fr o m VT11 så är den fria träningen flyttad till FREDAGAR kl 19.00-20.30. Varför inte köra ett härligt pass, ta en bastu och sen gå ut en sväng?


RSS 2.0