Träning som vanligt!


Ni missar väl inte att det är träning precis som vanligt denna vecka?


Hos oss är det aldrig lov - capoeiran fortsätter oavsett höstlov, sportlov, jullov...

Varmt välkomna!!


Capoeirakväll på kafé Marco Zero


Ni har väl inte missat det är capoeirakväll på det brasilianska kafét Marco Zero ikväll?

Vi kör igång kl 19 med capoeiradokumentär och sedan blir det föreläsning och kanske en liten roda. Ingen vanlig träning idag, alltså, utan en riktigt skön kväll i capoeiran och gemenskapens tecken!


Klicka på loggan för att komma till kaféts hemsida:Marco Zero ligger på Skanstorget 9 - vi ses ikväll!!!


Repetitionerna pågår för fullt!


Undrar ni varför det lyser i lokalen sent på kvällarna? Varför ett gäng trötta men lyckligt leende capoeristas lämnar lokalen strax innan nattbussarna börjar att gå? Det givna svaret vore att vi älskar att träna, men det är inte hela sanningen i det här fallet. Det är en lite coolare förklaring: Capoeira Luta da vida goes...FASHION!

Yes, ni läste rätt - vi förbereder för vår allra första visning! Miss Jay Alexander, släng dig i väggen, nu blir det volter och coola moves på catwalken! Vi skall visa upp Crafts nya kollektion på deras internationella säljmöte nästa vecka och jag överdriver inte när jag säger att det här är vårt absolut roligaste uppdrag hittills! 


Räkna med en riktigt cool
visning av nästa säsongs
sportmode!

Vi är riktigt, riktigt taggade!! Showgruppen, som inför det här jobbet består av sju-åtta personer, tränar i princip varje kväll. Vi har fått helt fria händer att utforma visningen, både när det gäller scen, koreografi och musik. Enda kraven gäller tiden (6-10 minuters show) samt klädstorlek. Provkollektionerna sys bara upp i en storlek - M, tack och lov! - så det gällde att hitta folk som både passade i kläderna och som har tid att vara med! 

    
Tigreza och Sereia tränar på kroppskontroll och akrobatik inför showen.

Träningen inför showen satte igång på allvar när contra mestre kom hem från Brasilien för någon vecka sedan och har intensifierats undan för undan. Från början var det mycket fokus på att få kontroll över alla rörelser, nu tränar vi samspel, akrobatik och finputsar alla detaljer. I helgen satt contra mestre och satte ihop musiken till visningen - två olika varianter så att Crafts designers skulle kunna välja mellan två olika vibbar för showen. Vi är grymt glada att de valde den musiken som vi själva gillade bäst! Det kommer att bli en riktigt skön puls och energi!


Complicada, som roddar projektet för vår del, hade bokat in ett möte igår så vi skulle få en chans att se lokalen, träffa Crafts designers och så klart, prova kläderna. Vi tog bussen till Borås vid 9-tiden och möttes upp av Clara, Crafts projektledare för eventet. Tillsammans gav vi oss av till vårt första mål, Grand hotell. Visningen skall hållas i nattklubben och det var många detaljer att gå igenom. Hur skall scenen byggas för att maximera den visuella effekten? Hur är det med säkerheten? Var skall publiken placeras - det är ju ändå över 100 personer som skall titta på. Var sker ombytena? Många frågor och alla blev besvarade!

Grand hotells nattklubb vars scen och golv skall förvandlas till en runway där vi skall köra en capoeirastyle!
Här, i Grand hotells nattklubb, skall en runway byggas. För att
kunna göra riktigt snygga grejer har vi bett om att få en bred scen -
och att diskokulorna i taket plockas bort!Dörren upp till scenen kommer att tvinga 
Cotonete att vika sig dubbel - han är ruskigt
lång! Som tur är kommer det att gå att byta
om även på scenen, bakom en kuliss som kommer
att byggas upp. 


Från Grand åkte vi sen till Crafts huvudkontor där vi fikade med de ansvariga designerna och pratade igenom både deras och våra visioner för visningen för att se att vi var på samma våglängd. Det var oerhört inspirerande! Cotonete blev nästan lite kär i hela kontoret och utropade glatt att här skulle han vilja jobba! 

Sen var det dags för att prova lite kläder! Det var fantastiskt roligt! Vi kan tyvärr inte visa några bilder eftersom kollektionen inte är officiell ännu, men det är riktigt snygga kläder som framförallt är en fröjd att röra sig i. Det är snudd på ett genidrag att använda capoeira för att visa sportkläder om vi får säga det själva! Vi lärde oss dessutom en mycket viktig läxa - det tar längre tid än vad man tror att få av och på sig kläderna!  

Är ni sugna på att läsa mer om hur visningen går? Håll ut, om en vecka är det dags! Självklart kommer vi att skriva om våra upplevelser och krydda dem med både bilder och videoklipp från visningen! 


Vi välkomnar våra praktikanter!


I två veckor kommer vi att ha två killar hos oss som gör sin praktik - varmt välkomna Zinar & Alan!!

Nya linnen och babykläder i Klubbshoppen


Nu är Klubbshoppen fylld av nya linnen (damstorlekar) och babykläder! Anjo och Complicada spenderade helgen med att stryka på loggorna så att kläderna skall bli redo för användning. Ni har väl alla koll på hur man skall göra för att inte bränna plaggen när ni köpt eller fått en klubblogga?

Så här gör ni: Klubbmärket stryks på med varmt strykjärn (två punkter) och med hårt tryck i ca 20-30 sekunder. Lägg en handduk eller bakplåtspapper mellan strykjärn och plagget du stryker på. Framförallt byxorna är känsliga för att bli utsatta för hög värme och kan i värsta fall smälta.  


Anjo stryker i rasande fart - allt enligt instruktionerna!


Damlinnen (bruna stl xxs-s samt svarta & vita stl 40)
Linnen 80 kr


Babykläder (stl 62-116 cl)

Body kort ärm, 80 kr
Body lång ärm, 90 kr
Body lång ärm ECO 100 kr
Linnen 80-100 kr

Klubblogga 40 kr 


Vi har jobbat på bra, men fortfarande inte ens halvvägs!Veckans medlem: Carmen


Namn: Carmen

Capoeiranamn: väntar fortfarande på ett!

Ålder: 31

Hur länge har du tränar capoeira? 5 veckor

 

 


Vad var det som fick dig att börja träna capoeira?

En av mina vänner tränar både capoeira och Muay Thai. Vi pratade om dem båda sporterna och jag bestämde mig för att börja i en av dem efter semestern men var osäker på vilken. Han sa att jag definitivt skulle ha roligare om jag började med capoeira. Han hade så rätt!


Hur kom du i kontakt med sporten?
I Florens, där jag har bott i många år har jag bl a jobbat i en brasiliansk lokal. Varje kväll efter middagen hade vi uppvisningar där en grupp brasilianska killar körde capoeira. Jag kommer ihåg att jag tänkte hur häftigt det hade vart om jag kunnat göra något sådant men att jag säkert aldrig skulle lyckas. Nu märker jag att bara jag anstränger mig kommer jag att lyckas med allt det!


Vad är capoeira för dig?
Dem säger att när en sak är rätt för en så vet man det bara. Samma sak känner jag för capoeiran. Det bara klickade!


Varför är capoeira en bra träningsform?

Man tränar hela kroppen. Jag gillar speciellt akrobatiken i det. Balansen och kroppskontrollen som man tränar på mycket här är nog svår att få genom andra sporter.


Hur ser du på möjligheterna att utvecklas inom sporten?

Jag tror att det är min grej. Vill jag bara så klarar jag av allt. Det här kommer jag säkert att hålla på med länge. Länge…


Varför valde du att träna med Capoeira Luta da vida?

Jag sökte capoeira på nätet, hittade er och provade. Trivdes fr o m första stund.


Vad skiljer oss från andra capoeiraföreningar?

Jag har tränat för lite för att kunna svara på den frågan. Men jag tycker att instruktörerna är fruktansvärt duktiga. Dem ser verkligen till att vi anstränger oss, att vi lär oss och förbättras.


Hur hittade du info om oss?

Googlade faktiskt.


Är det något man kan förändra med föreningen?

Ingen som jag kan tänka på just nu. Men jag återkommer gärna med idéer så fort något dyker upp!


Har du något annat du vill tillägga?

Inte för tillfället…

 


Babykläder i klubbshoppen


Nu har en stor leverans av capoeirakläder för de absolut minsta kommit in i klubbshoppen!

Vi har både lång- och kortärmade bodys med klubbloggan på bröstet i lager. Storlekarna går från 74 till 98 cl. Vi har även fått in linnen i storlek 110-116 cl. 

Priset ligger på mellan 80-100 kr beroende på modell. 


Vem kan mostå en bedårande liten capoeirabebis?

    
Razmus & Lorentz visar upp senaste
capoeiramodet för bebisar!!
  Vill du blogga?


Vill du hjälpa oss att blogga om capoeira? Vi behöver fler skribenter!

Snacka med Complicada så berättar hon hur du skall göra!

Det är egentligen väldigt enkelt - vad vill DU veta mer om när det gäller vårförening, träning, hälsa, capoeira, Brasilien? Det är det som vi skriver om! Hjälp oss göra en bra blogg ännu bättre!!


Snart öppnar en ny ungdomsgrupp!


På torsdag - den 13 oktober - är det dags för vår nya ungdomsgrupp inom Mångfaldsprojektet!
I ungdomsgruppen finns totalt 25 st platser - och nu öppnar anmälan! Vill ni gå med i projektet? Maila oss - adressen syns på bilden ovan!

Varmt välkomna!   


Tillfällen under hösten då träningen är inställd


Nu har vi fått listan över de datum då lokalen är uthyrd för andra event. Som vanligt påverkar detta endast träningar fredag-söndag, d v s musikträningen på fredagar och grupperna på söndagar.

Följande tider kan vi inte gå in i lokalen:

Oktober

lör 8/10 kl 11-14
ons-tors 12-13/10 kl 9-16
tis-ons 18-19/10 kl 9-16

November

fre-sön 18-20/11 fr kl 10.00 på fredagen (fredagsträning + söndagen inställd!)

December

lör-sön 3-4/12 (söndagsträning inställd)
lör-sön 10-11/12 träning går att bedriva, dock är mattorna borta, så vi tränar på hårt golv. Kan eventuellt på verka de grupper på söndagen som behöver de mjuka mattorna.


I övrigt är allt som vanligt - vi kommer t o m att öka möjligheten att träna genom att sätta in extratillfällen varje vecka. Men mer om detta kommer om några dagar här på bloggen!

Läs om oss i Kvibergs-staden

Tidningen Kvibers-staden har i sitt nyaste nummer (nr 3 2011) ett helt uppslag om vår förening och vårt Mångfaldsprojekt!Träning med ungdomar med intellektuell funktionsnedsättning.


Vill du också vara med i projektet? Läs mer om du du anmäler dig HÄR!

Läs artikeln här:

Kvibers-staden nr 3, 2011Värmande hoodie inför hösten


Nu har klubbshoppen fått in sköna och värmande hoodies och munkjackor inför hösten!

Vi har hoodies för både vuxna och barn. För vuxna har vi färgerna svart, mörkgrått, ljusgrått, orange och gult. Alla barnhoodies är svarta (fast senare i höst kommer vi att få in en leverans med lila, rosa och blåa hoodies för barn - passa på att boka redan nu!)
 


Pica pau visar upp en av våra svarta hoodies.


Priset är 350 kr för barnhoodies och 450 kr för vuxenhoodies. Prata med din tränare om du är intresserad och prova ut din favorit redan nästa träning!

Här kan ni se bilder på de övriga färgerna!

IFK Luleå jobbar för att minska avståndet


IFK Luleå är en av de 15 föreningar som precis som vi driver ett projekt inom RFs mångfaldssatsning av idrottslyftet. Här är ett utdrag om projektet som finns RFs hemsida.


IFK Luleå satsar på att få ensamkommande asylsökande killar och ungdomar med invandrarbakgrund att ta klivet in i en idrottsförening i sitt projekt ”Träning är vägen, föreningen är målet”. Genom att sätta ord på vad som är bra attityd och rätt värderingar har IFK Luleå minskat avståndet mellan träning och föreningsliv.


Foto: IFK Luleå


Målet med IFK Luleås projekt är att skapa flygfärdiga fotbollsspelare som hittar sin väg in i föreningar. Det handlar dels om att vara tydlig med vad ledarna förväntar sig av det aktiva vid varje träningspass, men också vad som förväntas i en förening.

– Det skiljer sig inte från Barcelona, här ska alla också jobba hårt och göra sitt bästa hela tiden. Och det gäller att träna massor, säger Gustav Uusihannu.

Sedan följer testträningar i föreningar i Luleå som tar emot nya aspiranter. En del blir kvar och en del kommer tillbaka till IFK Luleå för att bli bättre fotbollsspelare innan de gör ett nytt försök. Genom att bjuda in spelare från föreningar blir det lättare att mäta sin egen kunskap mot dem som redan spelar i ungdomslag. Vänskapsband knyts så att killarna har någon att heja på när de sedan börjar i en förening.

– Vi hjälper även killarna när vi berättar vad som förväntas av dem i en förening, till exempel i form av utrustning, att de har tider att passa och så vidare, så att de vet innan och inte behöver göra fel, säger Gustav Uusihannu.


Läs hela artikeln här:

IFK Luleå jobbar för att minska avståndet 

Besök gärna deras hemsida:

IFK Luleå

RSS 2.0