Brasilianska bönor och en blå himmel med stjärnor

Här kommer inom kort ett inlägg om....just det...mat, mat, mat....och lite dryck.

Mat. Vi gillar mat. Vi är en grupp matälskare allihop. När vi kom till Brasilien var vi överlyckliga, nya smaker, nya intryck, frukt och grönsaker som vi aldrig sett eller smakar förut. Underbart! Men, precis som vi visste, så finns det några brasilianska klassiker. Feijoada, den kända böngrytan. Helt ljuvligt god när den görs på rätt sätt. Om man har otur är den totalt smaklös. Men vi har haft tur. Vi har smakat den ena böngrytan efter den andra och de har bara överträffade varandra. Vi förstår inte hur det går, den första var rena himmelriket....men det blev bättre. Ända tills vi en dag inte stod ut med bönor längre. Och ris. Jag vill inte se ris igen på en hel evighet. Inget friterat heller. Jag vill ha thaimat. Kryddor! Jag vill ha grönsaker till maten! Inte en halv skiva tomat. Jag vill inte ha mer bönor. Kleber håller förstås inte med. Han äter upp allas bönportioner med ett lyckligt leende på läpparna. Det är skönt att vi har Curió som lagar lunch åt oss i lägenheten. Vilken mästerkock! Tack, Philip! Du har inte bara varit vår matlagningsgud, du har även gjort underverk med dom andra brasilianska bönorna...kaffet....med en gasspis och petflaska har du skapat helt ljuvliga macchiato och cappuchino åt morgontrötta capoeirstas.

Nu, i slutet av vår vistelse i Caraguá, har vi upptäckt ett annat himmelrike. Caraguá Milk shake. En liten, liten milk shake bar inklämd i en shoppingpassage. Dom är helt hysteriska. 133 olika smaker! Hur lyckas man komma på så många? Alla smaker går dessutom att kombineras med varandra...det, mina vänner, tänker jag inte ens räkna på! Man kan köpa milk shake i för oss normala smaker, choklad, vanilj, jordgubb, banan etc...men det är dom udda smakerna som är frestande! Vad sägs om vår nya favorit: Blå himmel med små stjärnor? En giftblå shake med glitterströssel som är inspirerat av ett brasilianskt godis. Det låter farligt, men är syndigt gott! Brigadeiro var också en höjdare. Vi älskar ju redan godiset gjort av kondenserad mjölk och choklad, och shaken var minst lika god! Mangon var också ok, liksom Nutellan. Däremot var det inte smart att kombinera passionsfruktskräm med en krispig mjölkchokladvariant...det blev...uhää. Nej, tacka vet jag Blå himmel med små stjärnor....kan man tänka sig ett gulligare namn på en milk shake?

Här kommer julklappen!

 
Visst minns ni att vi utlovade en liten julklapp på julafton? Här är den - idag är Trettondagen och i vissa länder är det nu som julklapparna delas ut. Eftersom det även är vår mästares födelsedag tänkte vi passa på att ge er en liten videopresent idag - varsågoda, skratta & njut med oss!
 
 
 
 
 

RSS 2.0