Graderingen närmar sig!


På lördag är det dags för Capoeira Luta da vidas 9:e gradering - och bakom kulisserna sliter vi för att få allt klart i tid!

Förra veckan kom en leverans med 500 meter rep, så nu klipper, fransar, knyter och färgar vi för fullt! 90 graderingsbälten skall förberedas, så vi har mycket att stå i! Idag hoppas vi kunna färga in de sista bältena - så om ni vill gradera men glömt att säga det till oss är det hög tid!! 

                                             

Certifikaten skrivs ut, skrivs under och plastas in....Complicada har suttit i ett par timmar med jobbet, men ser ännu inte slutet på högen...

Pica Pau skall ta sig till våra hjältar i Utby, Mera produktion, för att hämta en gäng hoodies som vi i sista sekund lämnat in för tryck. Så alla föräldrar, passa på att köpa en julklapp till era barn i klubbshoppen. För första gången har vi både rosa, lila, röda och blåa hoodies


Vill DU hjälpa oss inför graderingen?

Vi behöver hjälp med:

- att baka kakor eller göra pajer till kafét
- stå i kafét / klubbshoppen och sälja
- fotografera och filma
- göra filmklipp som kan läggas ut på nätet efteråt
- städa & sätta i ordning lokalen efter graderingen


Prata med Complicada eller contra mestre - annars är det bara att dyka upp på lördag och säga att ni vill hjälpa till.

Ingen träning fred-sönd


Hej vänner!

Glöm inte att träningen är inställd över helgen p g a att lokalen är uthyrd för annan verksamhet. Varmt välkomna tillbaka nästa vecka!

Läs mer om vilka tillfällen som är inställda HÄR.

God morgon!Den här natten hade alldeles för få timmar!! Hade så gärna sovit en stund till...men, men...upp och hoppa, packa väskorna, väck bebisen och ner till frukostsalen.

Sen väntar en spännande dag!!

/Complicada & Anjo

På plats på Idrottens hus


Tågresan flöt på och vi hämtades av världens härligaste tågtaxichaufför. TinTin blev eld och lågor över sin bilbarnstol - han gurglade lyckligt hela vägen till Idrottens hus.

Det hus som idag kallas för Idrottens hus byggdes inför Olympiaden 1912 som förläggning för idrottarna. Därefter har det bl a fungerat som BB innan idrottsrörelsen flyttade in 2004. Här har bl a RF och SISU sina huvudkontor, liksom en mängd specialförbund. Och nu är vi här - tillsammans med RFs representanter och projektledarna från de övriga 14 projekten som arbetar med mångfaldsprojekt. Underbart!!


Snart drar vi igång! På bildskärmarna rullar ett bildspel från de olika projekten.

Idag har vi ägnat oss mycket åt inspiration och att lära oss mer om hur man arbetar med projekt under genomförandefasen och avslutsfasen. 

Det blev ett kärt återseende av en oerhört inspirerande föreläsare, Andreas Hagström. Andreas har skrivit en bok som vi alla fick när projekten dragit igång, Att leda projekt från start till mål - en bok som vi starkt rekommenderar till alla som är intresserade av att arbeta med projekt inom idrotten.


Andreas Hagström illusterar och får oss att tänka över hur vi kan arbeta
för att få fler medlemmar att vilja engagera sig för projekten och driva
en positiv förändring.


Vid 17.30 promenderade vi genom en ovanligt varm höstkväll till vårt hotell. Väl framme checkade alla in, lämnade sina väskor på rummet och åt en gemensam middag i hotellrestaurangen. Det bjöds på en stor salladsbuffé, tomat- och paprikasoppa samt fiskgryta med kokosmjölk och grönsaker. Efter maten fanns både ostbricka, galet god blåbärskaka och chokladpudding med vispgrädde att njuta av. (Anjo förfasades något över att se Complicada växelvis äta chokladpudding och vitkålssallad med ett lyckligt leende. Endast den som vågar testa kan utröna om det är en lyckad kombination.) 


Anjo fixar till sängarna på vårt härliga rum på Clarion Collection Hotell Tapto.


Vid 19-tiden hämtades gänget av en buss för att få en explusiv och privat rundvandring på Riksidrottsmuseet. Rundvandringen hade satts ihop speciellt för oss och fokuserade på idrotten ur ett mångfaldsperspektiv. Spännande! Complicada och TinTin stannade hemma på rummet, det har varit en lång dag för en så liten kille och han ville helst av allt sova i sin goa barnsäng. Anjo åkte med och återberättade sedan vad de hade upplevt - ett bestående minne kommer att bli den fantastiska museumintendenten som oerhört kunnigt, inspirerande och med en stor dos humor ledde gänget igenom idrottshistorien.

Nu börjar det bli dags att smälta dagens alla intryck, sova gott och se fram emot en spännande dag imorgon då fokus helt kommer att ligga på våra projekt, hur det har gått hittills, vilka framgångar och motgångar vi stött på och hur vi skall ta oss vidare.

/Complicada & Anjo

På väg till Stockholm!


NU bär det snart av!! Klockan är 7.05 och tåget går 7.42. Hög tid att åka hemifrån!!

/Complicada & Anjo

Graderingen närmar sig!


Gott folk, nu närmar sig graderingen! Lördagen den 26 november är det dags för både höstens batizado, den nionde i ordningen, samt föreningens andra klubbmästerskap för barn!


Följande grupper kan gradera i år:

- alla barn, både mångfaldsprojektet (de som började i våras), nybörjare och fortsättare samt MiniCapoeira 
- ungdomar med Downs syndrom (Klebers grupp) 
- samt vuxna nybörjare (HT11) 

Vuxna avancerade står över denna gång för att istället gradera 11 juni 2011.


Kostnaden för graderingen, inkl tävling för de barn som skall delta, är 350 kr. Deltagarna i Mångfaldsprojektet graderar gratis.

Anmälan görs genom att betala in 350 krPlusGiro 121 78 82-8 senast den 15 november.

Contra mestre Sandália kommer även att på träningarna de närmaste två veckorna göra en namn-lista på alla som vill vara med på gradering och tävling.


Självklart är det fri entré och ni får gärna bjuda med er vänner och bekanta för att njuta av denna dag tillsammans med oss! Det kommer att finnas fika till självkostnadspris och klubbshoppen har öppet - kanske hittar ni någon liten julklapp?


Har ni frågor så prata med Contra mestre eller ring Complicada på 0768-676821.

Varmt välkomna till höstens härligaste event!!

RSS 2.0