På plats på Idrottens hus


Tågresan flöt på och vi hämtades av världens härligaste tågtaxichaufför. TinTin blev eld och lågor över sin bilbarnstol - han gurglade lyckligt hela vägen till Idrottens hus.

Det hus som idag kallas för Idrottens hus byggdes inför Olympiaden 1912 som förläggning för idrottarna. Därefter har det bl a fungerat som BB innan idrottsrörelsen flyttade in 2004. Här har bl a RF och SISU sina huvudkontor, liksom en mängd specialförbund. Och nu är vi här - tillsammans med RFs representanter och projektledarna från de övriga 14 projekten som arbetar med mångfaldsprojekt. Underbart!!


Snart drar vi igång! På bildskärmarna rullar ett bildspel från de olika projekten.

Idag har vi ägnat oss mycket åt inspiration och att lära oss mer om hur man arbetar med projekt under genomförandefasen och avslutsfasen. 

Det blev ett kärt återseende av en oerhört inspirerande föreläsare, Andreas Hagström. Andreas har skrivit en bok som vi alla fick när projekten dragit igång, Att leda projekt från start till mål - en bok som vi starkt rekommenderar till alla som är intresserade av att arbeta med projekt inom idrotten.


Andreas Hagström illusterar och får oss att tänka över hur vi kan arbeta
för att få fler medlemmar att vilja engagera sig för projekten och driva
en positiv förändring.


Vid 17.30 promenderade vi genom en ovanligt varm höstkväll till vårt hotell. Väl framme checkade alla in, lämnade sina väskor på rummet och åt en gemensam middag i hotellrestaurangen. Det bjöds på en stor salladsbuffé, tomat- och paprikasoppa samt fiskgryta med kokosmjölk och grönsaker. Efter maten fanns både ostbricka, galet god blåbärskaka och chokladpudding med vispgrädde att njuta av. (Anjo förfasades något över att se Complicada växelvis äta chokladpudding och vitkålssallad med ett lyckligt leende. Endast den som vågar testa kan utröna om det är en lyckad kombination.) 


Anjo fixar till sängarna på vårt härliga rum på Clarion Collection Hotell Tapto.


Vid 19-tiden hämtades gänget av en buss för att få en explusiv och privat rundvandring på Riksidrottsmuseet. Rundvandringen hade satts ihop speciellt för oss och fokuserade på idrotten ur ett mångfaldsperspektiv. Spännande! Complicada och TinTin stannade hemma på rummet, det har varit en lång dag för en så liten kille och han ville helst av allt sova i sin goa barnsäng. Anjo åkte med och återberättade sedan vad de hade upplevt - ett bestående minne kommer att bli den fantastiska museumintendenten som oerhört kunnigt, inspirerande och med en stor dos humor ledde gänget igenom idrottshistorien.

Nu börjar det bli dags att smälta dagens alla intryck, sova gott och se fram emot en spännande dag imorgon då fokus helt kommer att ligga på våra projekt, hur det har gått hittills, vilka framgångar och motgångar vi stött på och hur vi skall ta oss vidare.

/Complicada & Anjo

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
  • bloglovin
  • Blogg listad på Bloggtoppen.se Sport Sport bloggar
    RSS 2.0