Spontan capoeirapåsk!

Vad gör ett gäng capoeristas under påsken? Umgås, så klart! På påskafton bjöds det in till grillning och spontancapoeira i Slottsskogen för alla som var kvar i stan. Hur mysigt som helst! Och där hade det kunnat sluta, men så kom Professor Bezouro & Relâmpago förbi och plötsligt var vi femton personer som fortsatte kvällen med mera grillningen ute hos SYD. Den här gången blev det dock inte mer capoeira - vi körde en annan brasiliansk klassiker: fotboll i kvällssolen!

Capoeira på Stadsbiblioteket

I mitten av mars hände något kul - vi och Yamasaki academy var inbjudna av Stadsbiblioteket för att visa upp våra sporter capoeira och brasiliansk jiu-jitsu. 

Bjj:n började dagen och vi gick på vid 14.30-tiden. Publiken fick lite historia, info om vår förening och vårt Mångfaldsprojekt, musik och sång och självklart både roda och prova på! 


Vi gillar verkligen Stadsbibliotekets syn på bildning och kultur! Det är uppfriskande och riktigt coolt att de bjuder in kampsportsföreningar och visar på kopplingen mellan sport, historia, kultur och litteratur. Vårt bibliotek är ett riktigt föredöme och en stolthet för Göteborg!Davor från The Hill Productions var så klart på plats och filmade!Efter uppvisningen fick vi njuta av en välbehövd och riktigt god fika uppe i bibliotekets grymma personalrum - med strålande utsikt över Göteborg! Frukt, kaffe i mängder, hembakt bröd med hummus, godis...gissa vilka som tömde skålarna?


Arara och Instrutora Gata spelar i rodan.


Några modiga ur publiken vågade sig på att testa lite grundrörelser, bl a ginga, lite sparkar och försvar. 


Stadsbiblioteket passade på att visa upp några av de böcker som finns om Brasilien, kampsport och capoeira. Det är väl värt ett besök - inte bara bland böckerna utan även bland CD-skivorna där ni kan få en dos capoeira! Ser ni boken längst ner till höger i bild - här kan ni läsa en recension av den som en av våra sommarjobbare förra året skrev!


Det muntra capoeiragänget på väg ut från biblioteket. Vi ser fram emot nästa gång vi får visa upp vår sport på biblioteket!Nu tränar vi som vanligt igen!

Nu är påsken slut och all träning har återgått till sina ordinarie tider!

För er som skall börja den nya kursen i BabyCapoeira - tänk på att den startar först nästa vecka, d v s 4 maj kl 16.10!


Nu förvandlas vi till capoeristas!

Nu har vi äntligen fått ihop logistiken och kunnat hämta ut våra t-shirts och loggor - så inom kort kommer alla projektdeltagare att få på sig sina vita dräkter och förvandlas till capoeirstas!

Alla barn och ungdomar som deltar i Månfaldsprojektet får en t-shirt av föreningen. Det här möjliggörs av Mera produktion - ett företag som vi har samarbetat med i flera år (alla våra snygga hoodies, t-shirt och loggor kommer från dem) och som nu stödjer vårt Mångfaldsprojekt!  


Mera produktions utställningshall, Vagnmakaregatan 1 B, Göteborg. 

Pica Pau har i omgångar åkt till Vagnmakaregatan, där Mera produktion har sin utställningslokal och tryckeri, och hämtat alla stora, tunga kartonger!


Vi skickar ett stort tack och en bamsestor påskkram till alla på Mera (och självklart till Contra mestre Sandália Preta och Pica Pau som kommer att spendera påsken med att stryka fast loggor på över hundra träningsbyxor så att vi kan blir riktigt snygga i våra nya träningskläder!) 

Glad påsk!!
 

Nu startar nästa kurs i BabyCapoeira!


Onsdagen den 4 maj kl 16.10 startar nästa kursomgång av BabyCapoeira!

Vi har platser kvar för alla som är intresserade. Anmälan görs genom att betala in kursavgiften på 600 kr (800 kr om båda föräldrarna tränar) till PlusGiro 121 78 82-8. Märk inbetalningen BabyCapoeira 2, VT11 

Kursomgången pågår mellan 4 maj-22 juni. Vi tränar i lokalen på Teatergatan 19, Göteborg.


Lille Sapinho, 1,5 år, tränar balans.

BabyCapoeira leds av Instrutora Gata och kommer att inkludera både motorik, musik & rytmer, styrke- och strechövningar. Ni får även nosa lite på capoeira och afrikansk/afrobrasiliansk dans.


Till skillnad från höstens kursomgång ligger numera det största fokuset på våra barn. Vi utnyttjar 200 kvadratmeter mjuk matta och använder oss av bollar, tunnlar, tjocka mattor och olika musikinstrument. Övningarna är till för att träna motorik, balans, rytm och viktigast av allt: att barnen har roligt! Vi föräldrar får en liten dos träning också, ca 10-15 minuter av passet består av styrkeövningar och strech för oss vuxna.

Om man som förälder är sugen på att dyka lite djupare in i capoeirans värld så finns det möjlighet att få träna till föräldrapris i våra ordinarie grupper (800 kr istället för 1400 kr). 

Varmt välkomna!


Några visa ord

 

by nestor capoeira

Utdrag ur "The little Capoeira Book"


"The capoeira player needs to see the human being hidden behind the facade of physical strength, whether it be in himself or in others. If this does not occur, then the beginner will guide his studies by a series of false precepts and stereotypical ideas, such as the macho tough guy, the deadly blow, or the notion of the superiority of one fighting art over another.


As time goes by, the beginner who guides himself by these false notions will turn into an idol of clay feet, and edifice with a weak base; he will have faith in the fighting techniques but not in the fighter; he will have powerful blows but lack faith in the person who delivers the blows; he will develop his muscles and his technique but not his spiritual strength. On the street, he will be able to beat this or that guy--but he will have to do this ever more frequently to reaffirm to himself and to others the image he is trying to impose. And once he runs into someone with a hot temperament and cool head, he will crumble with the fear that his great farce will be revealed for what it is.


In this increasingly violent sequence of events, he might feel the necessity to walk around with a gun, and he will then notice that others are also carrying guns. And the painful progression of his paranoia will be never-ending, transforming him into a coward who kisses up to the strong and the violent. It will transform him into the weakest of tyrants. All of this will occur because he didn't have the courage to look within himself and those that he idolized, because he was unable to see the human being within, in all of its manifestations both positive and negative."


Läst denna bok ett antal gånger och detta är nog en av de viktigare delarna i boken enligt mig. Kan se hos vänner, bekanta och andra utövare av diverse kamparter att de lägger mycket vikt på den yttre utvecklingen och kanske missar den inre utvecklingen. Vet inte hur många gånger jag fått frågan under min tid som kampsports utövare om vilken kampsport som är bäst. Jag känner själv att det ligger hos utövaren, den som byggt tillit till sin egna förmåga att prestera är alltid en vinnare.

/PicaPau

Kallelse till Årsmöte 2011

VARMT VÄLKOMNA till Luta da Vidas årsmöte.

Det är jätteviktigt att så många medlemmar som möjligt kommer på årsmötet - vi har mycket på gång i klubben just nu och en viktig del av mötet är att diskutera vad som kan göras för att Luta da Vida skall bli ännu bättre samt hur klubben skall organiseras. Vi ser gärna att alla medlemmar som vill ställer upp och tar på sig något litet ansvarsområde (enkla uppdrag som hemsida, reklam, affischering, studiecirklar, sponsorer etc.)

Dokumenten inför mötet kommer att finnas tillgängliga för alla medlemmar att läsa i lokalen fr o m 3/5

När: Söndag 15 Maj, Kl. 14:30 - 17:30.
Var: Lokalen

"OBS!" kom in med motioner senast den 1 maj på e-post till info@capoeiragbg.se

Valberedningen tar emot nomineringar till styrelseplatser
Om någon är intresserad av en plats i styrelsen så skicka e-post till bjorn@capoeiragbg.se

RODA! Kl. 18:00
Efteråt har vi roda, så tag med era träningskläder. Så hoppas vi att ingen skadar någons tumme! ;) (sorry!)
/PicaPau

Träning inställd, 2011.04.17

Hejsan allihopa!

Lokalen är bokad på söndag ,2011.04.17, så alla träningar är inställda, men vi ses nästa söndag med dubbelt så mycket energi!
MVH
Björn (PicaPau) Hallman
Hejsan allihopa!
Lokalen är uthyrd på söndag ,2011.04.17, så alla träningar är inställda, MiniCapoeira och FamiljeCapoeira, men vi ses nästa söndag med dubbelt så mycket energi!

MVH
Björn (PicaPau) Hallman

Har ni träning när det är lov?


Svaret på den här frågan är enkel - JAVISST!

Sedan vi flyttade till egna lokaler 2010 har vi slutat med att ha träningsuppehåll när det är lov - helt enkelt eftersom vi nu faktiskt KAN träna!

De enda gånger vi har stängt är på röda dagar. Så på på alla lov, både sportlovet, påsklovet, sommarlovet, höstlovet och jullovet, är det träning precis som vanligt. Det schema som gäller är det som är aktuellt för tillfället, d v s under sport- och påsklov är det vårterminen, under sommarlovet gäller sommarchemat, under höstlovet hösterminens schema och under jullovet så har vi vår julträning. Enkelt!

Om det skulle hända att någon träning någon gång måste ställas in så kommer ni att kunna läsa om det på hemsidan. Vi försöker alltid att hitta en ersättningstränare vid t ex sjukdom eller resor. Det är ytterst sällan som vi faktiskt ställer in en lektion, tror det har hänt en eller två gånger sedan vi flyttade till nya lokalen på Teatergatan 19 i Göteborg.

Om det väl händer så brukar det främst röra söndagsträningarna eftersom lokalen ett antal gånger per år hyrs ut till event eller läger på helger.


Följ med på Rio!
Nu på lördag tänkte vi gå på bio och se Rio tillsammans. Sugen på att följa med?

Vi tänkte se den på Bergakungen lördagen den 9 april kl 18.30. Vi ser den med engelskt tal och i 3D. Biljetterna kostar 125 kr/st. 

Vi (CM Sandália & Complicada) har bokat platserna 190-191 på rad 10. Det finns än så länge många lediga platser både bredvid oss och på raden framför.


Köp biljetten via länken: SF Bio 


Efter filmen tänkte vi gå ut och fika eller nåt! Häng på!

          


Tack för den här gången, mestre!

Imorse (riktigt, riktigt tidigt) åkte mestre Serginho och hans fru hem till Brasilien - vi tackar för den här gången och hoppas att vi ses snart igen!!

Det är alltid lika underbart att få besök och vi tar med oss många sköna minnen från de senaste dagarna!

Stort, stort tack till både mestre Serginho för att han hade möjlighet att hälsa på och förgylla vårt event och till Capoeira Luta da vidas styrelse, föreningens medlemmar och självklart Contra mestre Sandália och Instrutora Gata som har jobbat hårt för att allt skall klaffa!Muito obrigado, mestre Serginho, pelo a sua presencia aqui em Göteborg com o nosso grupo! Foi, como sempre, um prazer muito grande!  


/Complicada


Dags för Värdefullt - årets inspirationsdag!

Idag är det äntligen dags för årets inspirationsdag, anordnad av SISU idrottsutbildarna VÄST! Contra mestre och gänget är redan på väg till Svenska mässan för att mingla, ta del av inspirerande föreläsningar och seminarier och träffa andra idrottsledare. De har en riktigt, riktigt skön dag framför sig!  

programmet för SISU idrottutbildarna Västs inspirationsdag på Svenska mässan i Göteborg

Vi ser fram emot en rapport från eventet i nästa vecka!! Men tills dess - njut av dagen, vänner!
   

Kramkalas i mångfaldsprojektet!


Instrutora Gata har vunnit barnens hjärtan och redan efter projektets andra träningspass blir det kramkalas av bästa sort!

Capoeira för barn med downs syndrom.

Underbart!!


RSS 2.0