Capoeira på Stadsbiblioteket

I mitten av mars hände något kul - vi och Yamasaki academy var inbjudna av Stadsbiblioteket för att visa upp våra sporter capoeira och brasiliansk jiu-jitsu. 

Bjj:n började dagen och vi gick på vid 14.30-tiden. Publiken fick lite historia, info om vår förening och vårt Mångfaldsprojekt, musik och sång och självklart både roda och prova på! 


Vi gillar verkligen Stadsbibliotekets syn på bildning och kultur! Det är uppfriskande och riktigt coolt att de bjuder in kampsportsföreningar och visar på kopplingen mellan sport, historia, kultur och litteratur. Vårt bibliotek är ett riktigt föredöme och en stolthet för Göteborg!Davor från The Hill Productions var så klart på plats och filmade!Efter uppvisningen fick vi njuta av en välbehövd och riktigt god fika uppe i bibliotekets grymma personalrum - med strålande utsikt över Göteborg! Frukt, kaffe i mängder, hembakt bröd med hummus, godis...gissa vilka som tömde skålarna?


Arara och Instrutora Gata spelar i rodan.


Några modiga ur publiken vågade sig på att testa lite grundrörelser, bl a ginga, lite sparkar och försvar. 


Stadsbiblioteket passade på att visa upp några av de böcker som finns om Brasilien, kampsport och capoeira. Det är väl värt ett besök - inte bara bland böckerna utan även bland CD-skivorna där ni kan få en dos capoeira! Ser ni boken längst ner till höger i bild - här kan ni läsa en recension av den som en av våra sommarjobbare förra året skrev!


Det muntra capoeiragänget på väg ut från biblioteket. Vi ser fram emot nästa gång vi får visa upp vår sport på biblioteket!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
  • bloglovin
  • Blogg listad på Bloggtoppen.se Sport Sport bloggar
    RSS 2.0