Capoeira: A Brazilian Art Form - en recension

I augusti 2010 hade föreningen i Göteborg glädjen att under tre veckor ha en grupp sommarjobbare hos oss. En av deras uppgifter var att ta reda på både fakta och myter om capoeira. En av våra sommarjobbare läste då en bok, och här är recensionen. Boken, Capoeira a Brazilian art form -  history, philosophy and practice, finns att låna på Stadsbiblioteket!



Jag har läst denna inte alltför tjocka boken om kampsporten capoeira, som ofta misstas för att vara mera av en dansform än en sport. Det klarar dom i vilket fall upp i den här boken, som förövrigt är på engelska. Författaren början med en fördjupning av capoeiran och dess historia, den som förväntar sig en bok innehållandes en massa tips, tricks och tekniker kan kanske bli lite besviken då det mest står om hur kampsporten kom till.


Men det är en väldigt intressant bok och jag gillar att den just handlar om historian och kulturen i Brasilien eftersom det är en väldigt bra historia från förr i tiden. Även de som är det minsta intresserad av Capoeira och stilen ska definitivt läsa denna bok. Jag själv skulle rekommendera den eftersom att den för det första inte är lika tjock som en Eragon-bok men samtidigt innehåller mycket av bra fakta om kampsortens uppkomst. Sen står de flesta böcker om Capoeira på engelska men om man tycker det är svårt att läsa på engelska skulle jag säga att den här boken ändå är ganska lättläst.


Om man känner för att läsa en intressant bok innhåller den här det mesta, kampsport, historia och kultur, allt i ett.


/Cicci


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
  • bloglovin
  • Blogg listad på Bloggtoppen.se Sport Sport bloggar
    RSS 2.0