Kallelse till årsmöte


Varmt välkomna på årsmöte!


Dag & tid:

onsdagen den 23 maj kl 19-21

Lokal: Jättestensgatan 9, 1 trappa.

Föreningen bjuder självklart på fika!


Motioner till årsmötet skall vara styrelsen tillhanda senast måndagen den 14 maj. Motioner skickas per mail till info@capoeiragbg.se 

Vill du engagera dig i styrelsen? Anmäl då ditt intresse till att delta innan samma datum som ovan, d v s 14 maj. Anmälan görs till kassör Viveka Gren på telefon 0768-676821 eller e-post viveka@capoeiragbg.se  

Jubel!!!

Ikväll har det jublats högt hemma hos Contra mestre & Guerreira! Biljetterna till sommarens träningsresa är bokade och klara! Gissa om vi började skratta när det bröt ut kraftiga fyrverkeriet precis minuten efter att vi köpt sista biljetter - det var Lisebergs invigningsfyrverkeri och kunde inte kommit mer passande!

Contra mestre, Bombom, Pica-pau, Palmerão, Sandalinha, Sapinho, Bonequinha, Alma med kompis är några av de som skall njuta av en månad fylld med massa capoeira, härliga stränder och spännande utflykter. Vill ni läsa lite om hur tidigare resor har varit? Kika då in under kategorin Resor !
 
Är ni sugna på att följa med? Resan är mellan 12/6-12/7, men man kan självklart stanna både längre och kortare om man vill det! Slå GUerreira en signal eller prata med Contra mestre för mer info om rätt flight etc!

Här är lite minnen från tidigare års träningsresor!

  Jag vet....tänk om vi ramlat in i poolen. Tyvärr var det inget fel på balansen trots att det var tidigt.    Aú - namnet på en hjulning på capoeiraspråk - är inte helt lätt att få till när händerna sjunker ner en decimeter i blöt sand.   Capoeirafestival i Ubatuba 2010, Contra mestre Sandália Preta spelar i roda.     

Fler bloggare sökes!Vill du hjälpa oss med vår capoeirablogg?

Vi behöver hålla vår blogg uppdaterad och därför söker vi nya bloggare som är aktiva i capoeiran och kan förmedla allt kul som händer i vår blogg!

Du kanske har några bilder att lägga upp från något kul som hänt?

Vill du vara "veckans medlem", lägga upp "veckans rörelse" eller lägga upp någons "veckans outfit"? Berätta hur senaste träningen var eller hur det var att vara med på uppvisningen på Världskulturmuséet?

Det absolut viktigaste är att vi håller igång bloggen så att vi kan hålla oss själva och andra uppdaterade om vad som händer i vår capoeiraförening Luta da vida!

Capoeira Luta da vidas logga i vit version.
Artwork: aluno Pavão


Har du någon idé eller något tips om vad vi skulle kunna ha med, säg bara till Viveka, Kleber eller Stina på någon träning eller via Facebook!

Alla möjliga tankar och idéer är välkomna!

/Stina aka Bonequinha

God morgon, god morgon!!


...så väcktes centrala Hisingen när ett tjugotal tjejer marcherade från Eketrägatan till Vårväderstorget på söndagsmorgonen. Instrutora Gata ledde processionen, spelandes på en berimbau och med ett glatt (och lite trött) gäng tjejer bakom sig. Bilar saktade in, folk kikade ut genom fönstren....alla med leende på läpparna. Det är capoeira, mina vänner! Glädje & gemenskap!Maculelê på Vårväderstorget.

Söndagsmorgon i all ära, men tjejerna var trötta av en orsak: Luta da vidas första tjejläger! Från 9-tiden dagen innan hade de tränar capoeira, spelat instrument, haft teckningstävling, gjort halsband och en solklar favorit - tillverkat egna maculelêkläder! 


Maculelêkjol in the making!  

Lägret var superlyckat och det blir definitivt en upprepning! Snart kommer ni även att få kika på lite mer bilder och läsa lite mer om vad vi gjorde - plus se de fantastiska teckningarna som tjejerna gjorde!


Nu finns vi på Hisingen!

Fr o m 1 april finns IF Capoeira Luta da vida på Hisingen! Vi är så grymt glada att äntligen finnas här!!!

Tack vare ett samarbete med Portugisiska föreningen (União dos Portugueses em Gotemburgo) har vi nu tillgång till en superbra lokal mitt på centrala Hisingen! Lokalen ligger bara någon minut ifrån hållplatsen Eketrägatan.

NU finns IF Capoeira Luta da vida på centrala Hisingen, vid hpl Eketrägatan (adress Jättestensgatan)
Entré via trappan till vänster om Pizzeria Palermo.

Lokalens adress är Jättestensgatan 9, 1 trappa upp.

I denna lokal är det Instrutora Gata som är huvudansvarig för verksamheten och här finns större delen av Mångfaldsprojektets verksamhet, liksom grupperna MiniCapoeira, FamiljeCapoeira & babyCapoeira. Det är även här som AfroDansen kommer att starta framöver. Det är även tanken att det skall finnas ordinarie barn- och vuxenträning här.

På fredagskvällarna flyttar den fria träningen från Teatergatan 19 hit istället - för fri träning på Teatergatan gäller istället söndagar från kl 16.00.

Varmt välkomna att hälsa på oss på Hisingen (eller i centrum)!

Våga bara inte...

Under tjejlägret fick alla tjejer en liten varning - gör rätt, och VÅGA inte glömma vad capoeirans instrument heter, för då tar jag bältet!

Det finns genomslag! Så här illustrerar Bonequinha det hela under teckningstävlingen!!

Bonequinha har ritat capoeirainstrumenten

Bad, bad kitty!! hihi

RSS 2.0