Höstens träningstider


Varmt välkomna att testa på capoeira med oss! Vi tar redan nu emot intresseanmälningar till våra olika grupper och kurser. Vi har något för alla, allt från BabyCapoeira till träning för barn, ungdomar och vuxna!

Terminen startar första veckan i september, d v s den 3 september!

Lokaler:
Teatergatan 19, hpl Valand samt
Jättestensgatan 9, hpl Eketrägatan (centrala Hisingen)

Intresserad av att testa på capoeira? Våra grupper (barn och vuxengruppen) har alltid en veckas fri prova-på! Det går även att prova-på våra kurser (BabyCapoeira, MiniCapoeira & FamiljeCapoeira) mot en avgift på 100 kr. Denna avgift dras sedan ifrån kursavgiften om man vill fortsätta träna
 

 
 

Här kan ni se träningstiderna för hösten 2012
 

CENTRUM (Teatergatan 19):

BARN
tisdagar kl 18.00 barn 7-12 år
torsdagar kl 18.00 unga ca 10-14 år med behov av extra rörelse (en kurs anpassad för barn med lite extra vikt)

 
VUXNA (samt ungdomar över 13 år)
tisdagar & torsdagar kl 19.00-20.30 Nybörjare över 13 år
tisdagar & torsdagar kl 20.00-21.30 Fortsättare över 13 år
söndagar kl 17.00-19.00 Musik & fri träningHISINGEN (Jättestensgatan 9):

BARN
onsdagar kl 16.30-17.30
onsdagar kl 17.03-18.30 (för barn med intellektuell funktionsnedsättning)
fredagar kl 17.00-18.00

VUXNA (samt ungdomar över 13 år)
måndagar & onsdagar kl 19.00-20.30

KURSER

BabyCapoeira (för föräldrar och små barn ca 2-3 år)
lördagar kl 11.05-11.35 Kursstart: 8 september

MiniCapoeira 4-6 år
lördagar kl 11.40-12.25 Kursstart: 8 september

FamiljeCapoeira (föräldrar med barn från 3 år)
lördagar kl 10.00-11.00 Kursstart: 8 september
Vägbeskrivning till Jättestensgatan:

Ta spårvagn 5, 6 eller 10 till hpl Eketrägatan (Hisingen). Gå upp till höger genom gångtunneln (bort från hållplatsen). Då har ni moderna vita och vinröda 4-våningshus på er högra sida. Gå förbi dem och fortsätt rakt fram tills ni kommer till ett övergångsställe. Gå över till vänster sida av gatan. Nu ser ni en parkering och i slutet av denna, på vänster sida, en brun tegelbyggnad med skorsten. I detta hus är det. Lokalen ligger på översta våningen, så gå upp för någon av trapporna på kortsidorna av huset.

Missa inte vår Ta-med-kompis-rabatt!

Har ni kompisar som också vill träna? För varje kompis ni tar med er som också börjar träna nu i höst (d v s blir betalande medlem) får ni 20 % rabatt kommande termin. Värvar ni en kompis får ni 20 %, två stycken ger 40 % tre stycken ger 60 & osv. Maxrabatt som kan erhållas är 100 % (= 5 värvade kompisar). Ta med kompisrabatten gäller på våra ordinarie grupper i Göteborg, ej på våra kurser.
 
Varmt välkomna till en riktigt härlig termin!
 

Sista klippet från de glömda rullarna...

Då har vi kommit framtill det sista videoklippet från resan 2008 - på denna rulle var det inte besöket hos Rei Zumbi, utan musikjammet mitt ute i Atlantregnskogen tillsammans med Mestre Jequie och Mestre Serginho!
 
Det var grejer det!
 
 
 
Lyssna och njut! Vi hade fantastiskt roligt!!

Mer klipp från Brasilienresan 2008

Här är ytterligare ett videoklipp från Brasilienresan 2008 och besöker hos gruppen Rei Zumbi.
 
 
Vilken tur att David framkallade filmrullarna han hittade och inte slängde dem!
 
Tack, David! Det ska bli riktigt kul att träna tillsammans igen efter så många år - du är så grym som pendlar så många timmar bara för att kunna träna med contra mestre!   
 

Besök hos Angolaföreningen Rei Zumbi 2008!

Nu har vi fått svaret på vad som gömde sig på de återfunna filmrullarna! Ett besök hos angolaföreningen Rei Zumbi i Caraguatatuba!
 
 
 
Det var en fantastiskt upplevelse - riktigt cool att spela capoeira tillsammans med dem!
 
Varsågoda - ni som var med, le och njut av minnena, ni andra, låtsas att ni är med oss! Fler videoklipp kommer!
 

Stekta sommargrönsaker

Nu är grönsakerna som godast, så varför inte testa på en av våra sommarfavoriter? Se receptet som en inspiration! Ta vad ni har i kylen - eller varför inte grönsakslandet?
 
 
Stekta sommargrönsaker med vändstekta ägg & kabanoss
Tillagningstid: ca 10 minuter
 
1 grön squash
5-6 kokta färskpotatisar
1 äpple
ev sommarlök eller 1 gul eller röd lök
salt
peppar
 
2 ägg
ev 1-2 kabanoss (eller stekt kycklingbröst)

solrosgroddar
ev färska kryddörter, t ex mynta eller basilika
 
 
 
Skär grönsakerna i bitar och klyfta löken (löken kan utelämnas, det blir supergott ändå). Stek grönsakerna i ett par minuter på lite mer än medelvärme, rör om då och då. Efter ett par minuter knäcker du äggen och låter dessa stekas med i samma panna. Salta och peppra. Vänd äggen efter ca 2 minuter och stek färdigt dem. Godast blir det om äggen fortfarande är lite mjuka och nästan rinniga i gulan. Servera med kryddörter, solrosskott och eventuellt några kabanosser (snabbt) eller stekt kycklingsbröst (tar längre tid).
 
Njut!
 

En krigares favorit...

Capoeira har en otrolig rik musikskatt och ibland finns det sånger som får ens hjärta att slå lite snabbare, blicken brinna fastare och klarare & själen att längta till nästa capoeiraträning. Det här är en sådan! Så när ni ser mig gå längst gatan med fasta steg, ryggen rak och ögonen brinna av intensitet, då vet ni vad jag lyssnar på! 
 
Mestre Barrão, Sou Jogador
 
 
Aquele que me bateu o golpe nunca teve a sorte de mim acertar, nem toda rasteira da vida nem alma sofrida vai me derrumbar, foi deus quem guio meus caminhos com ele sozinho nunca vou estar, mais axé capoeira é um grupo verdadeiro que nem o dinheiro vai poder comprar, sou capoeira vadio que o desafio da vida aceito e quando o ver a mandiga segura ginga axé chegou.

Sou, Sou jogador ven-ca pra ver, sou, sou jogador, sou capoeira axé até morrer.

 

/Guerreira


Dagens bild: Sommarläger med FUB 2011


Idag minns vi tillbaka på när vi besökte FUBs sommarläger! Vilken härlig dag det var! Dagen var fylld med både workshops i capoeira och uppvisningar. Ni vet väl om att vi har grupper för barn & unga med intellektuell funktionsnedsättning, t ex Downs syndrom?   

Onsdagen den 5 september drar kursen igång igen - och tack vare Mångfaldsprojektet och RF så är det gratis att delta under höstterminen! Så boka in onsdagar kl 17.30 på Jättestensgatan 9! Varmt välkomna! 
 

Tack för en härlig sommarskola!

Capoeira Luta da vida vill tacka alla härliga barn, föräldrar och ledare som gjorde årets sommarskola till en succé!
 
 
Inom en-två veckor kommer bilderna från sommarskolan att läggas upp i vårt bildgalleri. Vi lägger en blänkare både här och på bloggen när vi är klara!
 
/Contra mestre Sandália Preta &
Instrutora Gata

Imorgon börjar sommarskolan!

Imorgon är det äntligen dags för sommarskolan i capoeira! Detta är den perfekta chansen att få testa på capoeira! Inga förkunskaper krävs - bara en massa energi och lust!

Det har står i Göteborgs stads sommarlovsbroschyr att vi är på Teatergatan - detta stämmer inte. Lokalen för sommarskolan är Jättestensgatan 9, vår Hisingsfilial. Detta beror på att vi i samråd med Lundby stadsdelsförvaltning velat göra en insats för barnen i området. Fritidsgårdarna är stängda över sommaren och även om tre dagar inte är mycket, så är det i alla fall ett litet strå till stacken.
 

Lokal: Jättestensgatan 9 (hpl Eketrägatan)
Tid: 8-10 augusti kl 10-14
 
Kom gärna 15-20 minuter innan sommarskolan startar på onsdag så att ni hinner byta om och bekanta er med lokalen.

Pris: 100 kr (betalas in på PlusGiro 121 78 82-8 senast 30 juli 2012 eller kontant den 6/8)

I priset ingår en lättare lunch varje dag. Anmälan görs via vårt kontaktformulär på vår hemsida eller via mail till info@capoeiragbg.se. Uppge barnets namn, personnummer samt kontaktuppgifter till föräldrarna. Ange även om barnet är allergiskt mot något.
 
Att ta med:

Ta med er träningskläder (capoeiradräkt eller t-shirt och långa träningsbyxor/tajts) och vattenflaska.
 
 


Vägbeskrivning till Jättestensgatan:

Ta spårvagn 5, 6 eller 10 till hpl Eketrägatan (Hisingen). Gå upp till höger genom gångtunneln (bort från hållplatsen). Då har ni moderna vita och vinröda 4-våningshus på er högra sida. Gå förbi dem och fortsätt rakt fram tills ni kommer till ett övergångsställe. Gå över till vänster sida av gatan. Nu ser ni en parkering och i slutet av denna, på vänster sida, en brun tegelbyggnad med skorsten. I detta hus är det. Lokalen ligger på översta våningen, så gå upp för någon av trapporna på kortsidorna av huset.
 
På fredag, den 10/8, är även föräldrar och syskon varmt välkomna från kl 12.30. Då har vi liten avslutning med fika och möjlighet att både få se vad barnen lärt sig och kanske testa på själva. Ni föräldrar som kommer får gärna ta med er en liten kaka eller annat gott. Vi bakar också så klart, men gör inga jättemängder. Kaffe, sagt och te finns  så klart alltid (även onsdag och torsdag om ni skulle vilja sitta i uppehållsrummet och fika lite)!
 
Varmt välkomna!!

Bloggen firar 2 år!

 
Stort grattis till oss själva!! Idag firar vi att bloggen funnit i två hela år!!
 
 
Grattis, grattis, grattisgrattisgrattis!!
Ett stort tack till våra underbara skribenter, till alla er som följer vår blogg och ger oss kommentarer och alla medlemmar som ger oss material att skriva om! Och så klart - tack contra mestre och instrutora för att ni visar oss vad capoeira är! 

Hittat i arkiven!

Nu händer det spännande grejer!
 
David som var med oss på vår allra första Brasilienresa 2008 hittade för några veckor sedan ett par oframkallade filmrullar....Spännande!!
 
 
Vi ser så fram emot att få ta del av vad som finns på dessa rullar! Så fort vi vet får ni så klart ta del av dessa skatter!

RSS 2.0