Stekta sommargrönsaker
Nu är grönsakerna som godast, så varför inte testa på en av våra sommarfavoriter? Se receptet som en inspiration! Ta vad ni har i kylen - eller varför inte grönsakslandet?
Stekta sommargrönsaker med vändstekta ägg & kabanoss
Tillagningstid: ca 10 minuter
1 grön squash
5-6 kokta färskpotatisar
1 äpple
1 äpple
ev sommarlök eller 1 gul eller röd lök
salt
peppar
salt
peppar
2 ägg
ev 1-2 kabanoss (eller stekt kycklingbröst)
solrosgroddar
ev färska kryddörter, t ex mynta eller basilika
solrosgroddar
ev färska kryddörter, t ex mynta eller basilika
Skär grönsakerna i bitar och klyfta löken (löken kan utelämnas, det blir supergott ändå). Stek grönsakerna i ett par minuter på lite mer än medelvärme, rör om då och då. Efter ett par minuter knäcker du äggen och låter dessa stekas med i samma panna. Salta och peppra. Vänd äggen efter ca 2 minuter och stek färdigt dem. Godast blir det om äggen fortfarande är lite mjuka och nästan rinniga i gulan. Servera med kryddörter, solrosskott och eventuellt några kabanosser (snabbt) eller stekt kycklingsbröst (tar längre tid).
Njut!
Kommentarer
Trackback