Repetitionerna pågår för fullt!


Undrar ni varför det lyser i lokalen sent på kvällarna? Varför ett gäng trötta men lyckligt leende capoeristas lämnar lokalen strax innan nattbussarna börjar att gå? Det givna svaret vore att vi älskar att träna, men det är inte hela sanningen i det här fallet. Det är en lite coolare förklaring: Capoeira Luta da vida goes...FASHION!

Yes, ni läste rätt - vi förbereder för vår allra första visning! Miss Jay Alexander, släng dig i väggen, nu blir det volter och coola moves på catwalken! Vi skall visa upp Crafts nya kollektion på deras internationella säljmöte nästa vecka och jag överdriver inte när jag säger att det här är vårt absolut roligaste uppdrag hittills! 


Räkna med en riktigt cool
visning av nästa säsongs
sportmode!

Vi är riktigt, riktigt taggade!! Showgruppen, som inför det här jobbet består av sju-åtta personer, tränar i princip varje kväll. Vi har fått helt fria händer att utforma visningen, både när det gäller scen, koreografi och musik. Enda kraven gäller tiden (6-10 minuters show) samt klädstorlek. Provkollektionerna sys bara upp i en storlek - M, tack och lov! - så det gällde att hitta folk som både passade i kläderna och som har tid att vara med! 

    
Tigreza och Sereia tränar på kroppskontroll och akrobatik inför showen.

Träningen inför showen satte igång på allvar när contra mestre kom hem från Brasilien för någon vecka sedan och har intensifierats undan för undan. Från början var det mycket fokus på att få kontroll över alla rörelser, nu tränar vi samspel, akrobatik och finputsar alla detaljer. I helgen satt contra mestre och satte ihop musiken till visningen - två olika varianter så att Crafts designers skulle kunna välja mellan två olika vibbar för showen. Vi är grymt glada att de valde den musiken som vi själva gillade bäst! Det kommer att bli en riktigt skön puls och energi!


Complicada, som roddar projektet för vår del, hade bokat in ett möte igår så vi skulle få en chans att se lokalen, träffa Crafts designers och så klart, prova kläderna. Vi tog bussen till Borås vid 9-tiden och möttes upp av Clara, Crafts projektledare för eventet. Tillsammans gav vi oss av till vårt första mål, Grand hotell. Visningen skall hållas i nattklubben och det var många detaljer att gå igenom. Hur skall scenen byggas för att maximera den visuella effekten? Hur är det med säkerheten? Var skall publiken placeras - det är ju ändå över 100 personer som skall titta på. Var sker ombytena? Många frågor och alla blev besvarade!

Grand hotells nattklubb vars scen och golv skall förvandlas till en runway där vi skall köra en capoeirastyle!
Här, i Grand hotells nattklubb, skall en runway byggas. För att
kunna göra riktigt snygga grejer har vi bett om att få en bred scen -
och att diskokulorna i taket plockas bort!Dörren upp till scenen kommer att tvinga 
Cotonete att vika sig dubbel - han är ruskigt
lång! Som tur är kommer det att gå att byta
om även på scenen, bakom en kuliss som kommer
att byggas upp. 


Från Grand åkte vi sen till Crafts huvudkontor där vi fikade med de ansvariga designerna och pratade igenom både deras och våra visioner för visningen för att se att vi var på samma våglängd. Det var oerhört inspirerande! Cotonete blev nästan lite kär i hela kontoret och utropade glatt att här skulle han vilja jobba! 

Sen var det dags för att prova lite kläder! Det var fantastiskt roligt! Vi kan tyvärr inte visa några bilder eftersom kollektionen inte är officiell ännu, men det är riktigt snygga kläder som framförallt är en fröjd att röra sig i. Det är snudd på ett genidrag att använda capoeira för att visa sportkläder om vi får säga det själva! Vi lärde oss dessutom en mycket viktig läxa - det tar längre tid än vad man tror att få av och på sig kläderna!  

Är ni sugna på att läsa mer om hur visningen går? Håll ut, om en vecka är det dags! Självklart kommer vi att skriva om våra upplevelser och krydda dem med både bilder och videoklipp från visningen! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
  • bloglovin
  • Blogg listad på Bloggtoppen.se Sport Sport bloggar
    RSS 2.0