IFK Luleå jobbar för att minska avståndet


IFK Luleå är en av de 15 föreningar som precis som vi driver ett projekt inom RFs mångfaldssatsning av idrottslyftet. Här är ett utdrag om projektet som finns RFs hemsida.


IFK Luleå satsar på att få ensamkommande asylsökande killar och ungdomar med invandrarbakgrund att ta klivet in i en idrottsförening i sitt projekt ”Träning är vägen, föreningen är målet”. Genom att sätta ord på vad som är bra attityd och rätt värderingar har IFK Luleå minskat avståndet mellan träning och föreningsliv.


Foto: IFK Luleå


Målet med IFK Luleås projekt är att skapa flygfärdiga fotbollsspelare som hittar sin väg in i föreningar. Det handlar dels om att vara tydlig med vad ledarna förväntar sig av det aktiva vid varje träningspass, men också vad som förväntas i en förening.

– Det skiljer sig inte från Barcelona, här ska alla också jobba hårt och göra sitt bästa hela tiden. Och det gäller att träna massor, säger Gustav Uusihannu.

Sedan följer testträningar i föreningar i Luleå som tar emot nya aspiranter. En del blir kvar och en del kommer tillbaka till IFK Luleå för att bli bättre fotbollsspelare innan de gör ett nytt försök. Genom att bjuda in spelare från föreningar blir det lättare att mäta sin egen kunskap mot dem som redan spelar i ungdomslag. Vänskapsband knyts så att killarna har någon att heja på när de sedan börjar i en förening.

– Vi hjälper även killarna när vi berättar vad som förväntas av dem i en förening, till exempel i form av utrustning, att de har tider att passa och så vidare, så att de vet innan och inte behöver göra fel, säger Gustav Uusihannu.


Läs hela artikeln här:

IFK Luleå jobbar för att minska avståndet 

Besök gärna deras hemsida:

IFK Luleå

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
  • bloglovin
  • Blogg listad på Bloggtoppen.se Sport Sport bloggar
    RSS 2.0