Lägerdags med FUB!


Klockan ringde alldeles för tidigt och vi vaknade upp till ösregn, oväder och blixtar...inte vad man är sugen på när man skall ut med färja långt ut i skärgården, minsann! Som om inte vädret var nog trodde våra klockor att vi fortfarande var i Rom och gick envist fem minuter sent. Vilket vi inte upptäckte förrän vi kommit till busshållplatsen och bussen gått. Rodnande ringde jag Christina och fick erkänna att vi missat bussen...

Vi gick tillbaka hem, ställde om våra klockor, tog en snabb kaffe och väntade en halvtimme på nästa buss - denna gång gick vi hemifrån med god marginal. Ytterligare en halvtimme senare är vi framme vid Lilla Varholmen bara för att upptäcka att vi trots en missad buss kommer att hinna med den ursprungliga färjan! Fick ringa upp igen, denna gång med ett leende, och berätta att capoeiran visst kommer att dra igång på utsatt tid. Härligt! 

Vi är på väg till Grötö, så efter att Björköfärjan tagit oss över vattnet fick vi byta till personfärjan som går vidare ut i skärgården. Det regnar, men åskan har tack och lov upphört. När vi närmar oss land tycker vi t o m att solen är på väg att skymta fram bakom molnen.


Regntunga skyar. Vi blir rejält blöta på väg från färjan till konferenscentret
där lägret hålls.


Christina från FUB möter oss vid färjan och konferensanläggningen har kommit med en liten golfbil för att hjälpa till med packningen. Vi har dock inte så mycket med oss - trummorna lämnades i lokalen eftersom vi var tvungna att åka kollektivt denna gång. Vi packar istället ner höggravida Instrutora Gata i bilen. Lägret hålls ute på Västerhav, en konferensanlägging som är helt handikappanpassad. FUB har hyrt hela anläggningen för de drygt 90 personer som deltar i lägret. Dagen är indelad i två pass och på schemat står capoeira och segling. Framme torkar vi av så mycket av regnet vi kan, tar en kopp kaffe för att få upp värmen och går sedan upp till stora salen för att köra dagens första capoeirapass.  


Contra mestre Sandália redo att dra igång capoeirapasset för unga med
intellektuell funktionsnedsättning och deras familjer.Uppvärmning på första passet - snart är alla rejält varma!

Vi börjar passen med att kort berätta om vad capoeira är. Flera av de unga som tränar med oss är med på lägret, men för majoriteten av lägerdeltagarna är capoeira en ny bekantskap. Sen sätter vi igång! En förräderiskt lugn uppvärmning följs av capoeirans grundrörelser som i sin enkelhet sätter kroppen på prov och får alla att stöna och le. Var är vattnet? Alla är törstiga!

    
Vilken välbehövd vattenpaus! Kanna efter kanna tog slut!  

Efter vattenpausen gick vi över till att visa upp olika aspekter av capoeira - vi körde inte bara musik och sång utan visade även en del fällningar och så klart även lite spel. Vi hann t o m med att dansa samba allihop innan det var dags att bege sig av tillbaka till Göteborg! 


Stackars Pica Pau fick stå ut med att bli fälld gång på gång på gång...


CM Sandália och Pica Pau visar upp ett capoeiraspel.


Coola Caidinha är hur vig som helst! Här gör hon ett bejublat framträdande
tillsammans med contra mestre - inte kan man tro att hon bara tränat capoeira sedan i mars!


Instrutora Gata, Hampus och Contra mestre Sandália Preta
tillsammans innan passet startar.

 
Ett varmt, varmt tack för att vi fick komma och dela capoeirans glädje med er! Vilken härlig energi och uthållighet - det är en sann inspiration att få spela tillsammans med dessa fantastiska unga och deras fina familjer!

/Complicada


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
  • bloglovin
  • Blogg listad på Bloggtoppen.se Sport Sport bloggar
    RSS 2.0