Mjukglass på fem minuter


Vad sägs om en glass som är så god att man vill (och faktiskt kan) äta den varje dag? En glass som dessutom är nyttig och tar mindre än fem minuter att göra? Här är tipset för alla glassälskare som precis som vi alltid har en massa mogna, brunfläckiga bananer över som vi inte vet vad vi skall göra av med. Istället för att kasta dem - skär dem i skivor och frys in! Bästa basen för både smoothie och mjukglass!

Fetthalten behöver inte bli så hög, du väljer själv vilken grädde du vill använda, se bara till att den är vispbar för rätt fluffighet. Glassen blir precis lika god på sojagrädde (vilket är perfekt för alla som inte äter mjölkprodukter). Bananens naturliga sötma gör att inget socker behövs tillsättas - perfekt! vad väntar ni på? Fram med mixern!!

Det är dags att testa:

ANJOS GUDOMLIGA MJUKGLASS

Grundrecept, 4 portioner

2-3 (mycket) mogna bananer, djupfrysta i skivor
1,5-2 dl grädde (eller sojagrädde om man föredrar)


Smaksättningsförslag

kakao
vanilj
jordgubbar
blåbär
mango
kaffe


Ta fram mixern och sätt i knivsatsen. Häll i frysta bananskivor samt eventuellt andra frysta bär du vill ha som smaksättning. Kör frukterna några varv så att de hackas sönder till en massa. Smaksätt med vanilj och eventuellt de andra samkerna du vill ha. Häll i grädden och kör i mixern tills konsistensen liknar mjukglass. Servera genast!

Världens godaste, nyttigaste och snabbaste mjukglass kan göras på frysta bananer!
Frysta bananskivor på väg att bli fantastisk mjukglass!


Tips 1

Smaksätt glassen först med vanilj. När du har fått rätt konsistens så tar du ur hälften av glassen och håller i ytterligare en smak, t ex choklad eller kaffe, och blandar lite till. Vips så har du fått två olika glassar att njuta av!

Tips 2

Vill du lyxa till det lite kan du självklart lägga i hackade nätter eller choklad. Eller varför inte lite hackade hasselnötter och några skedar Nutella?

/Anjo

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
  • bloglovin
  • Blogg listad på Bloggtoppen.se Sport Sport bloggar
    RSS 2.0