Underbara tjejer!

Tack alla härliga tjejer som gjorde vårt alla första tjejläger till en succé!!
 
Tack vare ett generöst bidrag från Bångs stiftelse kunde vi genomföra det här lägret gratis för våra tjejer!! Vi är djupt tacksamma!!


Här är lite bilder från helgen!

Instrutora Gata håller musiklektion på capoeiralägret    
         Musikworkshop                                  Mm...massa god mat!! TeckningstävlingSnart dags för maculelê! Tjejerna hjälps åt att med krigsmålningen!

Här är våra krigare!!!
Sou eu, sou eu, sou eu, Maculelê, sou eu!
   

 
 
Maculelê är ett teatraliskt element i capoeiran som återberättar historien om en förrymd slav som tas tillfånga av indiankrigare. Han fängslas, men när männen lämnar byn för att jaga anfaller en fientlig stam de försvarslösa kvinnorna och barnen. Manulelê tar sig ur sina bojor och slåss för livet - ensam lyckas han döda alla de fientliga indianerna och rädda byn. Han blir en hjälte.

Egentligen brukar man spela maculelê med macheteknivar, men vi tyckte det var lite väl tufft att sätta i händerna på tjejerna vid första försöket. Nästa gång!  
 
                                   


Kvällen avslutades med filmvisning och så klart - kvällsmackor & lite gott! Det blev både kladdkaka, jordnötscookies och så klart - välrdens godaste birgadeiros!! 


ALLA ville vara med och rulla Brigadeiros (följ länken så hittar du receptet!)!!
 
På morgonen var det dags för det som enligt utvärderingen var det absolut godaste målet under lägret: frukosten! Aldrig har vetekakor, ost och vattenmelon smakat så gott!
 
Därefter blev det roda utomhus och så marscherade vi ända bort till Vårväderstorget! På vägen sjöng vi 'Godmorgon till alla!' i högan sky för att sedan spela lite maculelê och capoeira på torget. Vi vet att vi gjorde intryck - för en vecka efter lägret blev vår kasör uppringd av en pappa som hört talas om vårt projekt och som ville att hans son skulle få en plats. Han berättade att han och sonen fått upp ögonen för capoeira när de tit av ett gäng tjejer som sjön och spelade.
 
Håll ut - det väntas mer läger! I september kommer vi att ha ett stort capoeiraläger för alla föreningens medlemmar - vi lovar, det vill ni inte missa!!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
  • bloglovin
  • Blogg listad på Bloggtoppen.se Sport Sport bloggar
    RSS 2.0