Capoeiradräkten


När capoeiran uppstod utövades den av slavar och klädseln då bestod av de få klädesplagg de ägde, helt enkelt de som de hade på kroppen.

 

På 1930-talet växte de första capoeiraakademierna fram och klubbuniformerna infördes. Två stilar kom att utkristallisera sig, capoeira angola skapad av mestre Pastinha och capoeira regional skapad av mestre Bimba.

 

Dräkten för capoeira angola består vanligtvis av gul tröja och svarta byxor och det sägs att detta kommer från Mestre Pastinhas favoritfotbollslag, Ypiranga Futebol Clube.

 Instrutora Gata klädd i angolastil.


I capoeira regional används vita kläder och det sägs att mestre Bimba valde denna färg för att vitt symboliserar fred. Vitt används vid alla stora tillfällen, t ex roda, gradering etc.

 

Välkomna till Capoeira Luta da vidas blogg - den största, bästa och typ enda capoeirabloggen i Sverige!

Vitt kan också användas när man vill ta riktigt coola bilder till Facebook. ;) 


Det är även mycket populärt att använda färgade abada, dvs capoeirabyxor, på vanliga träningar, utomhusträning eller i roda da rua, namnet för de (vanligen) öppna rodas som hålls utomhus på gator.


IF Capoeira Luta da vidas klädpolicy

 

Vår klubbdräkt består av vit t-shirt, vita byxor och bälte. Dräkten är obligatorisk för alla medlemmar. Om man går någon av våra kurser (AfroDans, FamiljeCapoeira, MiniCapoeira & BabyCapoeira) finns det däremot inget dräkttvång.

Klubbdräkten (och andra kläder, t ex hoodies) finns i princip alltid i lager och köps via Klubbshoppen. Vi presenterar regelbundet varor ur klubbshoppen här på bloggen. Ni kan också kika på prislistan som finns på hemsidan eller i klubbpärmen i lokalen. Så fort vi har fått in betalningen är det bara att hämta ut sina plagg.

Klubbdräkten är obligatorisk vid följande tillfällen:

- roda
- alla typer av specialträningar, t ex för graduados
- batizado
- workshops

Vid ett vanligt träningspass går det utmärkt att använda föreningens färgade capoeirabyxor och olika t-shirts och linnen. Sugna på att se lite olika capoeirakläder? Kika in på outfits - bloggens kanske roligaste kategori!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
  • bloglovin
  • Blogg listad på Bloggtoppen.se Sport Sport bloggar
    RSS 2.0