Roda hos Boa Vontade


Stämningen var god när vi kom in, förväntningen var att nu skulle vi spela roda, men som vanligt med brassar vet man aldrig vad som väntas och mycket riktigt det första som väntade oss var en rejäl uppvärmning.

Vi fick värma upp med barngruppen och det som väntade var maculélé ledd av Prof. Ita som sedan övergick till att hoppa runt på golvet som grodor utan att nudda varandra och när man var som tröttast var det dags för Prof. Edson att öka takten på sin berimbau. Sen blev det dags för roda.

Barngruppen fick chans att spela först innan det var dags för dem att gå hem, alltid lika kul att se barn spela de har en sådan ohämmad kreativitet som man som vuxen kanske tappar. Barnen går hem och det är dags för oss äldre att spela.

C M. Sandalia Preta och Prof. Ita startar rodan och så bär resan av, man vet aldrig vad som kan ske, hög stämmning i rodan och alla klappar samt sjunger.

Längre fram är det dags för lite snabbare spel, intensivt och ben flyger åt alla håll. Vi hade också en övning med bara quexada och armada som var en utmaning i sig efter allt ohämmat spelande.

När rodan avslutas sätter vi oss ner och Boa Vontade bjuder på lite frukt. Sandalia, Ita och Edson svarar på lite frågor som vi elever ställer. Prof. Edson berättar om ett event kommande år där han bjudit in två mestres från Bahia dit vi i Luta da Vida automatiskt är välkommna, Tack!

Roda 7/3 2011

Ser mycket fram emot detta och ser fram emot nästa händelserika roda. Hoppas på att få se ännu fler ansikten från Luta da Vida nästa gång!

Frid!

/Pica pau

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
  • bloglovin
  • Blogg listad på Bloggtoppen.se Sport Sport bloggar
    RSS 2.0