FUB-nytt nr 2

Häromtiden kom senaste numret av FUB-nytt ut - och där hittar ni den första artikeln om vårt Mångfaldsprojekt!

FUB-nytt är medlemstidningen för en av de organisationer som vi samarbetar med inom Mångfaldsprojektet. FUB står för Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning och är en intresseorganisation som arbetar för att barn, ungdomar och vuxna med utvecklingsstörning ska kunna leva ett gott liv. Organisationen har drygt 27 000 medlemmar i cirka 150 lokalföreningar runt om i landet. Personer med utvecklingsstörning och deras anhöriga är medlemmar i FUB liksom många andra som delar samma grundsyn.



Nej...det blev inget omslag...men väl ett helt uppslag!



Artikeln beskriver lite kort vad vårt projekt går ut på och innehåller korta intervjuer med flera av de underbara barnen och ungdomarna som tränar med oss. Vi tycker att det är helt fantastiskt att se vilka framsteg som görs! Capoeira är verkligen för ALLA - den enda begränsningen finns i våra egna huvuden.  




Vi ser så fram emot att följa dessa grupper under året. Närmast har vi ett sommarläger att se fram emot i augusti. Vi tänker också ta kontakt med de andra capoeiraföreningarna som finns i landet som har grupper för människor med intellektuell funktionsnedsättning och bjuda ner (eller upp) dem till Göteborg senare i år. Visst vore det kul med ett jätteläger? 


Litet utdrag ur texten.


Bildkollage från en träning med våra grupper för barn och ungdomar med Downs syndrom.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
  • bloglovin
  • Blogg listad på Bloggtoppen.se Sport Sport bloggar
    RSS 2.0