Måste man gradera i capoeira?

Nej, absolut inte! Att gradera är helt valfritt. Tränaren kommer att meddela dig när du har lärt dig tillräckligt för att få lov att gradera, därefter är det helt ditt eget val om du vill gradera eller inte. Även om man inte vill gradera själv så hoppas föreningen att man ändå vill delta i arrangemanget - det kostar inget att titta på och är en av de roligaste händelserna under året!

Graderingen, även kallas batizado (dop) eller troca de cordas (byte av bälten), är en av årets absoluta höjdpunkter. Förutom workshops, uppvisningar, festligheter och självklart själva graderingen hålls rodor och det finns servering av både mat och fika. Det är en möjlighet för hela föreningen att träffas, barn som vuxna - en stor, varm föreningsfest, helt enkelt! Festligheterna håller hos oss på mellan en till två dagar, nästan alltid på en helg. Vi har numera två graderingar per år, en gång på hösten (runt oktober) och en gång på våren (runt mars-april).  


Bild ifrån en roda under workshopdagen, Regionsfestivalen, september 2010.


Instrutora Gatas afrodansshow under Regionsfestivalen - som avslutades med att ALLA var uppe och dansade!


Borboleta graderas av Instrutora Gata under Regionsfestivalen 2010.  


Utspisning med äkta brasiliansk feijoada under graderingen i januari 2010.

Till graderingen brukar en eventt-shirt tryckas upp som alla deltagarna får. 2010 hade alla elever en orange t-shirt och tränarna, de inbjudna gästerna och graduados hade grå t-shirts. Ofta finns det inbjudna gäster, till graderingen i mars 2011 kommer t ex Mestre Serginho de Maré från Ubatuba, Brasilien, att gästa oss. Det får ni inte missa!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
  • bloglovin
  • Blogg listad på Bloggtoppen.se Sport Sport bloggar
    RSS 2.0