Ananaskaka med ljuvlig kokosglasyr
Ananaskakan är ett stående inslag på alla våra större event och alltid det första som tar slut i caféet. 2 ägg |
Vispa ägg och socker pösigt och rör sedan ner vatten och mjölet som blandats med bakpulver. Häll i välsmord stor form (gärna långpanna, kakan är godast om den inte är för tjock) och grädda ca 20 minuter i 200 grader. Man kan även använda bakplåtspapper istället för att smörja.
Låt ananasen rinna av ordentligt och bred den över kakan. Blanda ingredienserna till glasyren i en kastrull och värm under omrörning. Låt glasyren sjuda (obs, inte koka!). Bred glasyren över kakan och sätt in kakan i ugnen några minuter så att glasyren får fin färg.
Njut...njut, njut, njut.....NJUT!
P.S Det allra bästa med kakan är toppingen, så ös gärna på med extra ananas och dubbel sats glasyr! Vill man variera kakan någongång kan man riva över lite limeskal alldeles innan servering.
(Jodå, det går alldeles utmärkt att dubbla receptet! Funkar säkert att trippla också. Hör av er hur det går i så fall, för det har vi inte testat än! Men vi kan tänka oss hur det kommer att smaka! Mmmm!)