Ananaskaka med ljuvlig kokosglasyr

Ananaskakan är ett stående inslag på alla våra större event och alltid det första som tar slut i caféet. 
Den är näst intill lika mytomspunnen som Contra mestre Sandálias citronmarängpaj -
och det säger inte lite!

Nu - efter att ha varit föreningens kanske mest välbevarade hemlighet i sex år - släpper vi äntligen receptet fritt!

Varsågoda, njut av en underbart saftig kaka vars dofter tar er med till Brasiliens mjuka stränder!

Ingredienser:

2 ägg
2, 5 dl socker
1,5 dl kallt vatten (eller ännu hellre juice från ananasburken)
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

3 dl krossad ananas (1-2 burkar)

Glasyr:

2 msk smör (ca 30 gr)
1 dl socker
1 ägg
15 dl kokosflingor
2 tsk vaniljsocker

Tillagning: 20 minuter i ugn, 200 grader

 

Vispa ägg och socker pösigt och rör sedan ner vatten och mjölet som blandats med bakpulver. Häll i välsmord stor form (gärna långpanna, kakan är godast om den inte är för tjock) och grädda ca 20 minuter i 200 grader. Man kan även använda bakplåtspapper istället för att smörja.

Låt ananasen rinna av ordentligt och bred den över kakan. Blanda ingredienserna till glasyren i en kastrull och värm under omrörning. Låt glasyren sjuda (obs, inte koka!). Bred glasyren över kakan och sätt in kakan i ugnen några minuter så att glasyren får fin färg.

Njut...njut, njut, njut.....NJUT!

P.S Det allra bästa med kakan är toppingen, så ös gärna på med extra ananas och dubbel sats glasyr! Vill man variera kakan någongång kan man riva över lite limeskal alldeles innan servering.

(Jodå, det går alldeles utmärkt att dubbla receptet! Funkar säkert att trippla också. Hör av er hur det går i så fall, för det har vi inte testat än! Men vi kan tänka oss hur det kommer att smaka! Mmmm!)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
  • bloglovin
  • Blogg listad på Bloggtoppen.se Sport Sport bloggar
    RSS 2.0