Veckans medlem: Viggo

Namn: Viggo
Capoeiranamn: Umbigo (portugisiska för navlen. Vår tränare missuppfattade Viggos namn och på den vägen är det.) 
Ålder: 4 år
Hur länge har du tränar capoeira? i 2 månader med MiniCapoeira (sedan 28 aug 2010)Vad var det som fick dig att börja träna capoeira?
Vi var på promenad i Slottskogen när vi upptäckte att det var en Capoeira uppvisning, Viggo fann detta väldigt intressant och ville gärna stå kvar och titta på dem tills de var klara. När han kom hem försökte han efterapa rörelserna och tyckte det var jätteroligt.


Hur kom du i kontakt med sporten?
När jag var i Brasilien 2006 fanns Viggo i magen, jag fann capoeiristarna på gator och torg väldigt fascinerande. Deras rytm, rörelser och historia. Kul att Viggo blev lika fascinerad första gången han såg dem med.


Vad är capoeira för dig?
För Viggo är Capoeira den roligaste träningsformen han vet, han går även på Sports Academy där man får testa på olika sporter och träningsformer, men han blir besviken när han kommer dit och upptäcker att det inte är Capoeira.


Varför är capoeira en bra träningsform?
Den tränar upp koordinationen, balans, det är bra sätt för barn att lära sig disciplin genom träning, det är lagom tempo för barnen, det används instrument med vilket Viggo uppskattar jättemycket. Man ser verkligen hur roligt de har på träningen! Viggo lyser upp!


Hur ser du på möjligheterna att utvecklas inom sporten?
Jag hoppas på fortsättningskurser när man ser att Viggo trivs så bra med detta. Jag tror att Viggo kan utvecklas både musikaliskt och träningsmässigt, så länge han tycker att det är roligt finns det inget tak för utvecklingsmöjligheterna.


Varför valde du att träna med Capoeira Luta da vida?
Jag googlade efter olika Capoeiraklubbar i Göteborg och fastnade för Capoeira Luta da Vida, den kändes rätt för oss och för Viggo.


Vad skiljer oss från andra capoeiraföreningar?
Att barnen har möjlighet att träna själva utan föräldrar, det är ett stort + för Viggos utvecklingsmöjligheter.


Hur hittade du info om oss?
Via internet.


Är det något man kan förändra med föreningen?
Nej.


Har du något annat du vill tillägga?
Det är så fantastiskt rolig och bra träning för barn så jag hoppas att fler föräldrar tar chansen och låter sina barn testa detta.

Tack till Viggos mamma som hjälpte till med att svara!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
  • bloglovin
  • Blogg listad på Bloggtoppen.se Sport Sport bloggar
    RSS 2.0