MiniCapoeira


Efter ett två års långt uppehåll har vi äntligen kunnat återuppta vår populära kurs MiniCapoeira - gruppen för barn mellan ca 4-6 år!


Roliga lekar tränar balans och koordination.

 

Målet med MiniCapoeira är att introducera capoeirans alla delar på ett roligt och lekfullt sätt. Vi har lekfulla övningar till musik som utvecklas barnens motorik, balans, koordination och kroppskontroll. Barnen får även testa på att spela capoeirans olika instrument och sjunga enkla capoeirasånger.  


Balans är grunden för att sedan lära sig lite akrobatik.


Barnen får bekanta sig med capoeirans alla instrument.

Till skillnad från våra grupper i BabyCapoeira och FamiljeCapoeira så tränar barnen i MiniCapoeira utan föräldrar. 


Vi vill att barnen skall längta till nästa träning! MiniCapoeira tränar under en intensiv och rolig halvtimme varje vecka (fast räkna med att det kan dra över titt som tätt - det är svårt att få barnen - och vår tränare - att sluta!).

MiniCapoeira leds av självklart av barnens absoluta favorit, Contra mestre Sandália Preta. Om vi vid något tillfälle skulle bli tvugna att sätta in en hjälptränare så är det någon av våra andra duktiga tränare som alla har genomgått barnledarutbildning genom SISU Idrottsutbildarna.


MiniCapoeira graderar inte, men de är självklart med på alla våra event! En gång per termin hålls även en MiniFestival i Göteborg med massa skoj för alla föreningens barn. Nästa tillfälle för MiniFestivalen är den 30 oktober 2010 - varmt välkomna!
Föräldrar och syskon kan sitta i vårt kafé och kika på sina barn genom fönstret.

MiniCapoeira ges som en kurs med 8 träningstillfällen av IF Capoeira Luta da vida (Göteborg). MiniCapoeira har kursstart fyra gånger per år, normalt sett i september, november, februari och april. Pris per kurs är 600 kr.

I MiniCapoeira tränar man i vanliga gympakläder, men om man vill så finns det emellanåt både capoeirabyxor och t-shirts till salu i Klubbshoppen.

Vad tycker våra barn om MiniCapoeira? Håll utkik efter Veckans medlem på fredag då vi presenterar en av våra små medlemmar!


Kommentarer
Postat av: Flávia

Victoria älskar MiniCapoeira, det har blivit en favorit!! Tack för att ni inspirerar..

2010-10-26 @ 21:06:57
Postat av: IF Capoeira Luta da vida

Hej Flávia! Vad underbart att höra! Vi tycker själva att det är så roligt med MiniCapoeira - vi får så mycket glädje och inspiration av barnen!

2010-10-27 @ 08:58:38
URL: http://www.capoeiragbg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
  • bloglovin
  • Blogg listad på Bloggtoppen.se Sport Sport bloggar
    RSS 2.0