Nu är vi snart igång - första 'riktiga' planeringsmötet genomfördes igår

I början av december fick vi veta att vi är en av endast 15 föreningar i landet som får förtroendet av RF att driva ett mångfaldsprojekt under två år. Vi är grymt stolta och taggade!

Vi kommer under två år att låta 140 barn och ungdomar träna capoeira med oss, få ta del av ledarskapsutbildningar och åka på sommarläger. Av dessa 140 barn är det 40 st som har Downs syndrom, Aspbergers eller någon annan form av handikapp. Våra två första samarbetspartners är FUB (föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning) och Svenska Downföreningen.  

Nyhetsinlägg från Svenska Downföreningen 12 december 2010


Bild hämtad från Svenska Downföreningens hemsida.

Igår hölls det första (fysiska) mötet med dessa två organisationer. Tidigare, under själva ansökningsförfarandet, har vi bara haft mail- och telefonkontakt. Vilket har fungerat alldels utmärkt - men det var riktigt trevligt att äntligen få träffas!

Vi träffades i FUB Göteborgs fantastiska lokaler på Lillatorpsgatan 10. Representanter ifrån IF Capoeira Luta da vida, FUB och Svenska Downföreningen var på plats. Det var ett oerhört trevligt och givande möte! Vi har kommit en bra bit på vägen och tror att vi kan dra igång de första två grupperna redan under januari 2011. Vi är ju experter på vår sport, men har inte lika stor erfarenhet av att arbeta med barn med funktionshinder. En liten hum har vi dock, både Professor Bezouro och projektassisten Esticada har erfarenhet av arbete med barn med Downs syndrom. Vi fick värdefulla tips om hur vi kan lägga upp lektionerna och fördelade arbetsuppgifterna inför startskottet. Just nu handlar det mycket om att gå ut med information till potentiella deltagare och få all logistik att flyta på. Infomaterial skall skapas, kläder skall köpas in, arbetsmaterial skall produceras och så småningom skall pressen kontaktas. Etc, etc...   

Vad kan vi säga? Inte blir det någon vila över jul och nyår! :)


FUB-huset en kall och snöig tisdag i december!

Projektet kommer löpande att dokumenteras bl a via bloggen - häng med på vår resa!

/Complicada
Projektledare för Mångfaldsprojektet 2011-2012

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
  • bloglovin
  • Blogg listad på Bloggtoppen.se Sport Sport bloggar
    RSS 2.0