Beviljat projekt!


Så här i juletider har vi en fantastisk nyhet att berätta för alla medlemmar - IF Capoeira Luta da vida har som en av 15 föreningar i hela landet blivit beviljade projektmedel för en tvåårig satsning på att öka mångfalden inom idrotten. Det var över 116 föreningar som sökte och vi är den ENDA föreningen i Västsverige som fått förtroendet! Av de 15 beviljade projekten är det endast två som drivs av kampsportsföreningar. Vi är oerhört stolta och lyckliga och hoppas att alla våra medlemmar delar vår glädje!

 

Vårt projekt går i korthet ut på att 140 barn och ungdomar (70 st per år) under två år skall få ta del av capoerians värld. Vi kommer att ha fem grupper i projektet som kommer att träna på vardagar innan ordinarie träningstid (samt eventuellt på söndagar). Av dessa grupper samarbetar vi med Socialtjänsten i tre av grupperna. De skall hjälpa oss att hittar barn som av olika orsaker inte har möjlighet men gärna skulle vilja delta i organiserad idrott. Det kommer att bli två mixade grupper och en tjejgrupp.

 

De två andra grupperna är handikappsgrupper och vi kommer att starta med att låta barn med någon typ av spektrumstörning och Downs syndrom träna med oss. Dessa grupper hjälper FUB och Svenska Downföreningen oss med att driva.

 

Samtliga barn kommer att få träna kostnadsfritt med oss i ett helt år, få egna dräkter och delta i gradering och de äldre barnen kommer att om de vill få genomfå en ledarskapsutbildning.

 

Varje år kommer ett sommarläger att hållas där inte bara barnen och ungdomarna i projektet får delta utan även alla föreningens medlemmar. Lägret är under fyra dagar på Stenungsögården då vi kommer att träna capoeira, ha workshops och föreläsningar, bada, grilla och ha roligt. Grundtanken till lägret är förutom att få en chans att 'leva' capoeira i ett par dagar även att barnen skall få ett miljöombyte och en positiv erfarenhet.

 

 

Projektansvarig är Complicada (Viveka Gren) och våra tränare är de som praktiskt kommer att hålla i grupperna med Contra mestre Sandália Preta som huvudansvarig. Vi hoppas att många av er tycker att det här låter spännande och vill vara med och engagera er på olika sätt. Det finns hur mycket som helst man kan hjälpa till med, allt ifrån att hjälpa oss hitta fonder ur vilka vi kan söka mer medel eller sponsorer (vi har i dagsläget inte full kostnadstäckning för projektet) till att hjälpa till med marknadsföring, organisation, hjälpa till som hjälptränare och förebild etc etc.

Här kan ni  läsa mer om RFs satsning och även se vilka projekt som blivit utvalda:

http://www.rf.se/Nyheter/2010/Nymangfaldssatsningskaoppnadorrarnaforflertillidrotten/

 

Ha en riktigt härlig jul och om ni är intresserade av att på något sätt hjälpa oss att göra en skillnad för dessa barn och ungdomar är det bara att kontakta Complicada!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
  • bloglovin
  • Blogg listad på Bloggtoppen.se Sport Sport bloggar
    RSS 2.0