BabyCapoeira - nyhet i capoeiravärlden!

BabyCapoeira är en ny, spännande grupp som riktar sig till nyblivna föräldrar och deras små barn mellan ca 3 månader och 2 år. Alla späd- och småbarnsföräldrar är varmt välkomna med sina småttingar!

BabyCapoeira är vårt alldeles egna koncept
och kan bäst beskrivas som en unik och något mer föräldraorienterad variant av babyrytmik, med starka influenser av capoeira och brasilianska rytmer.


BabyCapoeira är full av musik, rytm och lekfulla övningar
tillsammans med era barn.


Så här går det till:

Vi gör roliga lekar och övningar inspirerade av capoeira och afrikansk dans tillsammans med våra barn, hela tiden till rytmerna av capoeiramusik och andra brasilianska toner. Gruppen är långt mer fysiskt krävande för föräldrarna än vanlig babyrytmik då vi använder våra egna kroppar som redskap för barnens lek. Speciellt fokus läggs på att föräldrarna ska få stärka och sträcka ut coremusklerna och ryggen. Vi sjunger, busar, dansar och rör oss till musik, spelar rytmer på olika instrument, klurar ut rörelser med kroppen och om barnet blir trött är det fritt fram att sitta i lugn och ro en stund och bara lyssna och titta.

BabyCapoeira stimulerar rytmkänsla, musikalitet, nyfikenhet, motorik och kreativitet - och allt sker i gemenskap med andra barn och vuxna.Efter passet är ni varmt välkomna attt njuta av vår bastu eller ta en fika ihop i vårt kök. Det finns både möjlighet att koka te eller kaffe, använda spisen eller värma mat till ert barn i någon av mikrovågsugnarna.


Kursstart: fredag 29 oktober kl 17.00

Lokal: Teatergatan 19, Göteborg


Längd: 8 pass á ca 35 minuter


Pris: 600 kr (1 förälder + barn), 800 kr (2 föräldrar + barn)

Klädsel: vanliga träningskläder & barnfota


Tänk på att:
Ta med vattenflaska samt att om möjligt undvika att ta med stora vagnar (p g a begränsat utrymme i lokalen). Om ni har möjlighet att ha barnen i bärsele eller i en ihopfällbar sulky är vi tacksamma!

 

Att testa på instrumenten och busa ingår så klart för barnen (och föräldrarna)!

Intresseanmälan:

Intresseanmälan till BabyCapoeira kan göras via e-post: info@capoeiragbg.se

Höstens första kursomgång är full, men det stora intresset gör att vi kommer att dra igång en ny kursomgång till våren 2011. Vårens omgång startar onsdagen den 2 mars kl 16.20.

Här kan ni se lite bilder från höstens kurs och läsa lite mer om hur höstens omgång har varit

Vi har även andra grupper som kan vara intressanta: MiniCapoeira för lite större barn (3-5 år) och FamiljeCapoeira för föräldrar och barn mellan 3-6 år samt 7-10 år. Klicka på länkarna för mer info om dessa grupper!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
  • bloglovin
  • Blogg listad på Bloggtoppen.se Sport Sport bloggar
    RSS 2.0