Ungsstekt falukorv med bacon och äpple

Så här efter en helg fullspäckad av capoeira kan det vara skönt att få i sig något som både är gott och i det närmaste lagar sig själv.

Det här är en jättepraktisk rätt som man kan variera lite efter vad man har hemma. Falukorv brukar dessutom vara rätt så billigt och det finns ofta specialerbjudanden i affärerna, vilket inte är helt fel det heller!

Serveras gärna med en enkel sallad (t ex grönsallad, solrosskott eller sockerärtor) och kokt ris eller potatis. Ska vi köra brasse-style (eller en så-enkelt-som-möjligt-style) så är det så klart ris som gäller!  




Ingredienser:

1 ring falukorv
1-2 paket bacon
3-4 äpplen i klyftor (gärna syrliga)
ev 3-4 tomater i klyftor
ev färsk timjan
ev 1-2 lökar i klyftor
ev några bitar av ost till gratinering

Kall sås:

3 dl creme fraiche
1,5-2 msk tomatpuré
1-2 tsk flytande honung
ca 1 krm vitpeppar
lite örtsalt efter smak

Ugn: 225 grader, ca 20 minuter

Sätt ugnen på 225 grader och häll lite flytande margarin i botten av en ungssäker form. Lägg lite färsk timjan i botten och lägg sedan på falukorven. Vill ni göra det lite snofsigt så skär skåror i den som ni sedan stoppar äppelklyftor i - har ni bråttom är det bara att lägga ner falukorven som den är och lägga äppleklyftorna (och ev tomat & lök) runt omkring. Lägg baconskivor och eventuell ost och mer timjan ovanpå allting och in i ugnen. Korven är klar när baconet är så krispigt som ni vill ha det - ca 20 minuter brukar vara lagom.

Sätt riset på kokning och vispa ihop såsen. Det är bara att blanda alla ingredienser och smaka av! Låt gärna såsen stå en stund så att smakerna blandas fint. 


Det kan inte bli enklare!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
  • bloglovin
  • Blogg listad på Bloggtoppen.se Sport Sport bloggar
    RSS 2.0