Smakrik sylt på rabarber & gröna druvor


Passa på när de kärnfria gröna druvorna är riktigt billiga och köp ett paket á 500 gr.

Recept

500 gr (kärnfria) gröna druvor
500 gr-1 kg rabarber
4-5 dl socker
1 stor citron
1/2 - 1 tsk natriumbensoat
ev. 20-40 gr mandelspån

Sylt gjord på rabarber, citron och gröna druvor. Underbart!

Rengör frukten, dela druvorna i hälften och skär rabarbern i skivor. Varva frukt och socker i en tjockbottnad kastrull och pressa i citronsaften. Låt sylten koka upp och sedan småkoka i drygt 15 minuter. Skaka om kastrullen då och då så att frukt och socker blandas. Ta bort kastrullen från värmen och skumma sylten väl.

Om du vill använda konserveringsmedel så rörs det i nu. Rör ut natriumbensoat i lite sylt som sedan blandas ner i kastrullen. Sylt utan konserveringsmedel brukar hålla sig i upp till ett år. Om du vill ha lite intressantare smak och konsistens på sylten så kan du blanda i mandelspån - varför inte göra en burk med och en burk utan mandel?

Häll upp sylten på varma och väl rengjorda burkar (skölj dem med Atamolblandning - 1 tsk Atamol & 1 dl vatten - eller sterilisera i 100 grader i ugn). Fyll burkarna ända upp till kanten och sätt på locket direkt. Då bildas ett vakum som hjälper syltens hållbarhet.

Sugen på fler syltrecept - kika då in HÄR!

/Complicada


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
  • bloglovin
  • Blogg listad på Bloggtoppen.se Sport Sport bloggar
    RSS 2.0