Presidentval och praktikplatser på svenska ambassaden i Brasilia

Vi höll tummarna igår för att Brasilien skulle få sin första kvinnliga president, men inte oväntat så blir det en andra omgång, rapporterade GP imorse. Dilma Rousseff presenterades som presidentkandidat och Lulas efterföljare i februari i år har blivit allt populärare. Hon fick 46 % av rösterna, men det krävs över 50 % för att segra. Vi ser fram emot att följa nästa val - 31 oktober är datumet att hålla i minne!

                          [bildkälla]

När vi ändå är inne på politik och statsmakter -

Någon gång om året brukar vi bli kontaktade av svenska ambassaden i Brasilia angående praktikplatser. Praktiken är visserligen oavlönad, men det är en grym erfarenhet! Oavsett vem som blir vinnaren i presidentvalet så är Brasilia en oerhört spännande stad att vistas i. Designad från scratch (av bl a Lúcio Costa, Roberto Burle Marx och Oscar Niemeyer) byggdes staden upp på bara tre år mitt ute i ingenstans. Sök nu (eller vänta tills nästa år då ni har lärt er portugisiska med oss!)


Här är annonsen:

Praktiktjänstgöring på ambassaden i Brasilia

Sveriges ambassad i Brasilia söker två praktikanter till vårterminen 2011.

Ambassadens uppgift är att vidmakthålla och stärka Sveriges förbindelser med Brasilien, att tillvarata svenska intressen och att bistå svenskar i nöd. Ambassaden har fem utsända diplomater och ett tiotal lokalanställda, som arbetar med politisk och ekonomisk bevakning och rapportering, att främja Sverigebilden samt utbytet mellan länderna inom handel, näringsliv och kultur, EU-samordning samt konsulära och migrationsrättsliga ärenden.

Brasilien är världens åttonde största ekonomi och femte största land både till yta och befolkningen. Det senaste decenniet har Brasilien genomgått en kraftig utveckling, har haft en god ekonomisk tillväxt och tar nu alltmer plats på den globala arenan. Internationella frågor som frihandelsförhandlingarna inom WTO samt mellan EU och Mercosul, klimat och hållbar utveckling, energi och jordbruk, är av stor betydelse i Sveriges relation till Brasilien.

Syftet med praktiken är att ge studenten en bred inblick i arbetet på ambassaden och dess löpande verksamhet. Samtidigt finns det möjlighet till fördjupning beroende på ambassadens behov och med beaktande av studentens intresse och utbildningsinriktning. Förutom arbete med den löpande verksamheten förväntas praktikanten kunna arbeta självständigt med de uppgifter som uppkommer.



                                                                                                                 [bildkälla]

Sökande
Praktikanten ska vara inskriven som student vid svenskt universitet eller högskola. Svenska studenter vid utländska universitet kan också komma ifråga för praktik. Om praktik ej ingår som poänggivande kurs ska institutionen intyga att praktiken är relevant för den studerandes studieinriktning.

Praktikanten bör vara i slutet av sin utbildning inom statsvetenskap, förvaltningskunskap, ekonomi, juridik eller annan relevant utbildningsinriktning. Arbetet kräver god förmåga att skriva på svenska samt kunskaper i portugisiska eller spanska.


Praktikperiod
20 veckor (från omkring mitten av januari till mitten av juni). Exakt period bestäms direkt mellan praktikanten och ambassaden.


Ersättning & försäkring
Praktiken är oavlönad. Ambassaden kan normalt erbjuda bostad på ambassadområdet till en kostnad på 425 BRL per person och månad. I hyreskostnaden ingår Internetuppkoppling. Praktikanten ska vara försäkrad genom sitt universitet/högskola, annan huvudman eller genom egen privat försäkring.


Ansökan

Vänligen sänd in ett personligt brev där du förklarar varför du är intresserad av att praktisera på ambassaden i Brasilia. Bifoga CV samt ange tre referenspersoner som vi kan nå per e-post. Ansökan ska skickas per e-post till [email protected].

Sista ansökningsdag är den 5 november 2010.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
  • bloglovin
  • Blogg listad på Bloggtoppen.se Sport Sport bloggar
    RSS 2.0