Roda med Filhos de angola 13 november 2010

I lördags, den 13 november, bjöd Filhos de Angola, Göteborgs enda renodlade Capoeira Angola-förening, in till en superskön roda med efterföljande mys!

Supersköna Pingo de ouro (Gulddroppen - vilket coolt capoeiranamn!) från Filhos de Angola har skickat en liten hälsning och bilder:

Hej och tack alla ni som kom till GCFAs roda i lördags! Vi var inte så många angoleiros, men det vägdes upp av många elever från Luta da vida och en och annan från andra grupper. Det var en roda med härlig energi, massa lekfulhet och cheekiness; precis som det ska vara i angola!


Anledningen till rodan var dels att vi ville skapa en större gemenskap mellan olika capoeiragrupper i Göteborg, samt dels att hedra mestre Pastinha -"pappa" till capoeira angola och grundaren till den första angolaakademin- som dog den 13 november 1981.





Efter rodan var det bastu, mat och utgång som gällde, och det var en fantastiskt rolig kväll. Så, stort tack alla som deltog!

Axé,
Pingo de ouro

Vill ni veta mer om mestre Pastinha och vad det innebär att vara mestre? Håll utkik här på bloggen framöver då vi kommer att publicera en serie inlägg om vad som definierar en mestre och kort historik över capoeirans legendarer!

Capoeira Luta da vida skickar ett stort och varmt tack till Sebastián Olier för att vi fått låna fotona!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
  • bloglovin
  • Blogg listad på Bloggtoppen.se Sport Sport bloggar
    RSS 2.0