Byxförbannelsen...

Vad är det som händer? Hur många gånger kan det gå fel? Är det bara vi som har problem, eller har alla capoeiragrupper det lika jobbigt med att få tag på vettiga byxor? 

Det måste ligga en byxförbannelse över oss...sedan starten 2003 har vi gång på gång på gång haft problem med våra byxor. Först var det Bareko som broderade loggan på rumpan (!) istället för på låret - tack och hej till ett helt gäng byxor den gången. Sedan skickade en av vår mästares gamla tränare en leverans extremt begagnade byxor istället för de nya som vi hade betalat för. Tack och hej till både dom och pengarna. 


                               

Vid nästa tillfälle fick vi faktiskt perfekta byxor från ett skrädderi, både vita och färgade. Men säg den lycka som varar. När vi beställde nästa gång från samma skrädderi så fick de för sig att spara på tyg. I skrevet. Så istället för en leverans av perfekta capoeirabyxor fick vi ett gäng kastratbyxor som var minst sagt avslöjande...tror ni någon kille i föreningen var sugen på att ha dom på sig? Nej, just det. Det hjälpte inte ens att både Contra mestre Sandália och gästande Contra mestre Maique entusiastisk och med äkta övertygelse försäkrade att 'alla brasilianska capoeiristas gillar extra tajta byxor! Det är hett, hett, HETT!'. Som tur var så passade de tjejerna, i alla fall alla som inte drar större storlek än S, och genom ett inköp av en symaskin så kunde vi sy om resten till barnbyxor. Vilket tog TID...i veckor satt vår mästare och förbannade både byxorna och den avancerade overlockmaskinen.

Hur gick det då med nästa leverans? Jodå, då beställde vi barnbyxor och av någon anledning fick fabriken för sig att 7-åriga svenska barn är åtminstone 1.60 långa och drar en vuxenstorlek motsvarande S/M. Yes. Tack för den.

I somras var vi förbi i SDobrados affär i São Paulo och köpte grymt bra byxor, men vi hade inte räknat med att få så många nya medlemmar, så de byxorna tog slut nästan med en gång. Så i september gjorde vi en ny beställning (fast i en annan affär). Gång på gång blev vi försäkrade, jodå, allt är ok, det är bara att komma förbi. I lördags skulle vi hämta byxorna och vad får vi för svar då? Eh...vi har inte gjort beställningen till fabriken ännu. Men ge oss pengarna nu så är byxorna klara om typ en månad.' NEJ! Ni får inga pengar när ni har låtit oss vänta i två månader och sedan inte ens gjort beställningen!

Tillbaka till SDobrado och visst, där kunde vi få hämta byxorna i lördags. Lite dyrare, men vad gör man? De skulle ha allt vi ville ha inne och allt var frid och fröjd. Tills vi kom dit. Då hade dom SÅLT våra barnbyxor två dagar innan 'eftersom det kom in en kund som behöver byxor för små barn'. Ja men TACK SÅ MYCKET! Så nu har vi byxor för vuxna och de stora barnen, men vår Minigrupp blir utan byxor tills åtminstone januari. Så nu är frågan - hur skall vi få hem byxorna? Normal post som är hyfsat prisvärt men som tar en månad eller expresspost som kostar sjukt mycket (vi pratar över 5000 kr)? Eller skall vi helt enkelt vänta tills vår mästare åker till Brasilien i december så han kan ta med sig byxorna personligen? Äh, lämnar över det beslutet till styrelsen att fatta på nästa möte.    

Å andra sidan, jag kanske inte skall klaga. Vår förenings största problem är att få tag på byxor, så har vi det rätt så bra jäkla ändå. 

/Complicada

Kommentarer
Postat av: Anonym

Kanske ett kafferep med byxsömnad framöver.. ? :)

2010-11-10 @ 00:10:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
  • bloglovin
  • Blogg listad på Bloggtoppen.se Sport Sport bloggar
    RSS 2.0